помощно средство при лечение на уголемена простата

Билките и техните положителни свойства, могат да се използват като помощно средство при лечение на уголемена простата, а и не само. Фитотерапията все повече навлиза освен като алтернативно лечение на различни заболявания, но и като основно такова. Уголемената простата или доброкачествената хиперплазия на простатата е често срещан проблем при мъжете над 50-годишна възраст. В следващите няколко реда сме описали какво представлява състоянието и кои билки могат да помогнат за облекчаване на симптомите.

Състояние на хиперплазия на простата

Доброкачествената простатна хиперплазия (ДПХ), е състояние на нарастване на простатата при мъжете, най-вече в напреднала възраст. Тя рядко предизвиква симптоми преди навършване на 40 години. Въпреки това, разпознаването на ранни симптоми и предприемането на адекватни мерки, могат да намаляват риска от развиване на различни по вид и тежест усложнения, свързани с това състояние. А най-добрият метод за справяне е навременната профилактика.

Обикновено уголемяването на простата не е сериозна заплаха за здравето, но все пак може да влоши качеството на живот на човек с някои от симптомите си:

  • Често уриниране, без облекчение
  • Често нощно събуждане с позиви за уриниране
  • Тънка струя при уриниране
  • Импотентност и др.

Ако симптомите ви не са тежки, лекарят може да препоръча редовни прегледи за определен период и след това да назначи необходимото лечение, което да включва и алтернативни методи. Билколечението е един добър алтернативен метод за това.

Африканска слива – полезно при доброкачествена хиперплазия на простатата

Кората на това растение предлага много потенциални ползи за здравето и съдържа широка гама от мастни киселини, алкохоли и стероли, като бета-ситостерол. Тези вещества имат антиоксидантен и противовъзпалителен ефект и повлияват благоприятно симптомите при ДПХ.

Зелен чай – допълнително средство за лечение на уголемена простата

Зеленият чай съдържа високи нива на антиоксиданти, които подобряват работата на имунната система и потенциално забавят растежа на доброкачествени клетки на простатата.

Важно е обаче да се има предвид, че зеленият чай съдържа кофеин. Кофеинът може да стимулира пикочния мехур и да причини внезапно желание за уриниране, което потенциално влошава симптомите на ДПХ.

Сао Палмето – помощно средство при лечение на уголемена простата

Здравните ползи на Сао Палмето са известни още от древността, като според множество направени проучвания оказва и положително действие върху проблемите с простатата. Билката е известна като „природен катетър“ и е с доказан благоприятен ефект върху пикочния мехур и може да подобри симптоми като инконтиненция и затруднено уриниране – често срещан симптом при доброкачествена простатна хиперплазия. Смята се, че заради концентрацията на биофлавоноиди, фитостероли и ненаситени мастни кисели се повлиява размера на уголемената простата.

Механизмът на действие е свързан с нормализиране на хормоналния дисбаланс, както и с това че забавя деленето на жлезисти клетки на простатата. По този начин не й позволява да достигне наднормени размери.

Силата на Сао Палмето събрана в един продукт като допълнителна помощ за овладяване на доброкачествена хиперплазия на простатата

Простабор Форте/Prostabor® Forte е изцяло натурално средство, което може да се използва като алтернативна терапия при уголемяване на простатата. Съдържа високи количества пречистен екстракт от плодовете на Сао Палмето. Активната съставка е под формата на мастноразтворими течни капсули (Solucaps) за още по-мощен ефект и по-бързо усвояване. Приемът на продукта улеснява процеса на уриниране, намалява честотата на нощните позиви за уриниране и не повлиява негативно сексуалната функция.

Продуктът е икономически изгоден, тъй като се приема само 1 капсула дневно. Потърсете го в аптеките или онлайн в електронен магазин Момо – www.momo.bg.

borola