проблеми с уринирането

Случвало ли ви се е да имате проблеми с уринирането като усещане за парене или болка? Необходимо ли е да ходите до тоалетна по-често от обикновено? Позиви за уриниране без реално да има такова? Не сте сами! Много мъже страдат от проблеми с уринирането. Причините за това може да са много и различни – увеличена простата, отпускащи се мускули с възрастта и още много. И въпреки всичко, няма място за безпокойство, защото някои мерки могат да осигурят облекчение.

Какво представляват проблемите с уринирането и как се проявяват?

За проблемите с уринирането може да има различни причини, но също така – да се проявяват по различни начини. Възможните симптоми включват болки в корема, както и пикочния мехур, парене и проблеми с изпразване на пикочния мехур. Много хора се оплакват от чести позиви за уриниране или задържане на урина. При жените, това често са признаци на инфекция на пикочния мехур, от която мъжете рядко страдат поради по-дългата уретра, която имат. Следователно, проблемите с уринирането при мъжете е по-вероятно да бъдат причинени от проблеми с простатата.

Причини за проблеми с уринирането при мъжете

При мъжете уголемяването на простатата е най-честата причина за проблеми с уринирането – но има и други възможни причини, като:

  • Мускулни изменения
  • Инфекции на пикочните пътища
  • Операции в областта на пикочните пътища
  • Тумор на простата или пикочния мехур
  • Прием на определени лекарства

С напредване на възрастта, силата и еластичността на мускулите бавно намаляват. Отслабените мускули на тазовото дъно създават проблеми при затваряне на пикочния мехур, което може да доведе до изтичане на урина. Друга причина може да е сковаността на мускулите, причиняваща затруднения при уриниране. Подобна е и ситуацията с увеличената простата. Симптомите са много индивидуални и се различават при всеки човек. А, преди да сте си поставили диагноза самостоятелно, силно препоръчваме консултация с лекар.

Проблеми с уринирането и най-честите симптоми, които могат да се появят

Дискомфортът при уриниране се проявява при мъжете в различни форми, а ето някои от тях:

  • Например, може да имате силно, непреодолимо желание за често уриниране. Да се чувствате така, сякаш трябва да отидете до тоалетната и то спешно. Въпреки това, когато отидете, отделяте малки количества урина и струята може да бъде прекъсвана. След това вероятно имате и чувство, че пикочният ви мехур не е напълно изпразнен, а често това наистина е така.
  • Задържането на урина също може да доведе до различни опасности, защото ако се натрупа остатъчна урина, в най-лошия случай тя може да премине към бъбреците, което представлява риск от инфекция.
  • Капенето на урина след уриниране също е често срещан проблем. Това може да продължи много дълго време и дори да се случва неволно, още докато пътувате към тоалетната.
  • Болката и паренето по време и след уриниране също са често срещани симптоми, от които мъжете се оплакват във връзка със затрудненото уриниране.
  • Нощните позиви за уриниране също са често срещани. В допълнение, проблемите с уринирането могат да се отразят и в затрудненото започване на отделянето на урина. Въпреки това, ако забележите кръв в урината си или имате като допълнение и температура, или изобщо не може да уринирате, то незабавно трябва да посетите лекар.

Забравете за проблемите с уринирането и предпазете простатата си!

С разбирането на всички заболявания на простатата, както и техните причини, симптоми и възможности за лечение – вие може да направите правилния избор, за да я защитите. Специалистите в България препоръчват прием на Простабор Форте / Prostabor® Forte. Продуктът дължи ефекта си на природата и съдържащия се в него високопречистен екстракт от Сао Палмето. Това растение се използва още от древни времена за лечение на уринарни проблеми при мъжете, които са причинени от уголемена простата. Редовният му прием влияе благоприятно и на сексуалната функция. А, иновативните му течни капсули позволяват лесно и бързо усвояване от организма, както и по-силен ефект – само с прием на 1 капсула дневно, след хранене. С висок профил на безопасност и подходящ за продължителна употреба.

Намерете го още сега в аптечната мрежа или поръчайте онлайн от електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

borola