тренировка на пикочния мехур

Тренировка на пикочния мехур – да, тя е необходима! С напредване на възрастта, мъжете често срещат проблеми с простатата, най-често свързани с доброкачествена хиперплазия на жлезата. Това увеличение на простатата може да доведе до редица уринарни затруднения, включително чести и интензивни позиви за уриниране, особено през нощта. Тренировката на пикочния мехур може да помогне за справяне с тези неприятности.

Проблемите с простатата и последиците от тях

Простатата, която е с размерите на кестен при младите мъже, започва да се уголемява с напредване на възрастта. Това обикновено започва около 50-годишна възраст и води до стесняване на уретрата, която простатата обгражда в горния ѝ край. Резултатът от това доброкачествено уголемяване са уринарни проблеми като чести позиви за уриниране, слаба уринарна струя и усещане за непълно изпразване на пикочния мехур. След години, тези симптоми могат да се развият в инконтиненция.

Тренировка на пикочния мехур – върнете си контрола!

Тренировката на пикочния мехур, известна още и като уротерапия, помага да се увеличи капацитетът му за съхранение на урина и да се намали честотата на позивите за уриниране. Първата стъпка е воденето на дневник, където се записва честотата на уриниране, обема на отделената урина и количеството изпити течности.

  • Успешно управление на нощните позиви – тренировката на пикочния мехур за намаляване на нощните позиви е по-трудна. Важно е да се научите да издържате на силното желание за уриниране, което обикновено намалява след няколко минути. Техники за разсейване, като дълбоко дишане или вътрешно говорене, могат да помогнат.
  • Избягване на превантивното уриниране – превантивното уриниране, особено при излизане от дома, трябва да бъде изключение. Честото уриниране на кратки интервали може да влоши симптомите, тъй като пикочният мехур свиква да се изпразва при минимален обем.
  • Пиене на достатъчно течности – мъжете с чести позиви за уриниране често пият малко течности, което е грешка. Недостатъчното пиене води до концентрирана урина, която дразни лигавицата на пикочния мехур и усилва позивите. Препоръчително е да се пият около 1,5 литра течности на ден, разпределени равномерно през деня, като се избягва консумацията на големи количества течности вечер.
  • Избор на подходящи напитки – негазираната вода е най-подходяща, тъй като газираните напитки, кафе, черен и зелен чай, и алкохол имат диуретичен ефект и трябва да се консумират умерено. Тези напитки трябва да се избягват преди лягане, за да се предотвратят нощните позиви.
  • Укрепване на тазовото дъно – специалната тренировка на тазовото дъно може да предотврати развитието на инконтиненция, която често съпровожда доброкачественото уголемяване на простатата след 70-годишна възраст.

Физиотерапевтите предлагат подходящи курсове за мъже, които могат значително да подобрят контрола върху пикочния мехур.

Тренировката на пикочния мехур е ефективен метод за справяне с уринарните проблеми, свързани с доброкачествената хиперплазия на простатата. С търпение и постоянство, засегнатите мъже могат значително да подобрят качеството си на живот и да възвърнат контрола върху пикочния си мехур. Освен това, специалисти препоръчват и подходящ продукт за справяне при проблеми с простатата.

Възвърнете нормалния начин на живот – изберете правилната техника за овладяване на проблемите с простатата чрез тренировка на пикочния мехур!

Тренировка за пикочния мехур и още нещо

За да овладеете успешно проблеми с простатата, е важно да водите активен начин на живот и да използвате продукти, създадени специално за здравето на простатата. Един от най-ефективните продукти за облекчаване на симптомите при уголемена простата и простатит е Простабор Форте / Prostabor® Forte.

Продуктът съдържа активното вещество екстракт от Сао Палмето, което има мощно действие върху простатната жлеза. Редовната употреба на този продукт помага за потискане на ензимните системи, които водят до хормонален дисбаланс и увеличаване на простатата. Това от своя страна намалява разрастването на простатната тъкан, облекчава отока и възпалението, и по този начин елиминира неприятните симптоми на простатит.

Той е напълно безопасен за употреба и има отлична поносимост, което го прави подходящ за продължителен прием.

Може да се намери в аптеките или да се поръча онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola