бактериален простатит

Мъжете, които страдат от бактериален простатит са наясно колко неприятно е състоянието и последиците, до които може да доведе. Ако се питате, как протича заболяването и какви мерки да предприемете за неговото лечение, то отговорите се крият тук. Целите на статията са да разкрият цялата информация за бактериален простатит и да се помогне специално на мъжете, които търсят решение за по-добър и пълноценен живот.

Бактериален простатит – разберете повече за проблема

Простатитът се описва като инфекция на простатата, като се среща в различни възрастови групи, но преобладава при мъже от 20 до 50 годишна възраст. Бактериалният простатит се дели на остър и хроничен, които могат да се различат по симптомите и продължителността на заболяването.

Остър бактериален простатит

Това е остра инфекция на простатната жлеза, която причинява болка в таза и симптоми на пикочните пътища, като болезнено, често уриниране и задържане на урина. Също така може да доведе до системни симптоми като треска, втрисане, гадене, повръщане и общо неразположение. Въпреки, че истинската честота е неизвестна, острият бактериален простатит се оценява на приблизително 10% от всички случаи на простатит.

Хроничен бактериален простатит

Този тип възпаление на простата е с давност поне 3 месеца. То е характерно за мъжете от 20-40 годишна възраст и е едно от най-честите заболявания на половата система на силния пол. Представлява около 15% от случаите. Най-изразен симптом при този тип инфекция е болката в тазовото дъно, която периодично се увеличава и затихва. Друг специфичен симптом е болка след еякулация, който разграничава хроничният бактериален простатит от доброкачествената хиперплазия на простатата. Заради продължителността на оплакванията и физическият дискомфорт, често при мъжете могат да се появят психически прояви, които се характеризират с:

  • Повишена раздразнителност
  • Неспокоен сън
  • Потиснатост
  • Депресия

Лечение на бактериален простатит – разберете какво е нужно?

Мъже, ако изпитвате някои от горе изброените симптоми, то е добре да потърсите лекар специалист, който да ви назначи лечение. Вероятно и в двата случая ще ви бъде предписано антибиотично лечение. При остър бактериален простатит продължителността на лечение може да продължи от 2 до 6 седмици. Освен към антибиотика вероятно ще се предложат и някои обезболяващи медикаменти, витамини и общо укрепващи средства. Симптомите при хроничен бактериален простатит ще се подобрят няколко седмици след началото на лечението. А то вероятно ще трае от 4 до 8 седмици.

Стъпки за подпомагане лечението на бактериален простатит

За да направите лечението по-успешно, може да изпробвате някои алтернативни методи за облекчаване симптомите на простатит у дома. Ето тези помагат:

  • Горещи вани за намаляване на болката в таза
  • Прием на повече от общоприетото количество вода на ден за по-лесно елиминиране на бактериите от пикочния мехур
  • Прием на фибри чрез плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни
  • Редовна физическа активност – само, ако не предизвиква допълнителен дискомфорт

Натурално средство за по-ефективно лечение и профилактика на бактериален простатит

Специалистите уролози у нас препоръчват към традиционното лечение на бактериален простатит да се добави и прием на Простабор Форте / Prostabor® Forte. Това е изцяло природен продукт, в който се съдържа висококачествен, стандартизиран екстракт от Сао Палмето, в оптимални количества. Приеман редовно той нормализира уринирането, благоприятства функцията на пикочо-половата система. Повлиява положително на проблеми с простатата, като спира нейното разрастване и намалява размера й. Освен това той е с висок профил на безопасност, което позволява продължителния му прием и след курса на лечение може да се продължи за още минимум 3 месеца. Той е икономически изгоден и се приема само по 1 капсула на ден, след хранене.

Потърсете го в аптеките или закупете онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola