проблеми с простатата

Знаете ли, че с напредване на възрастта повечето мъже са изложени на риск от проблеми с простатата? Да, този факт във всеки един случай трябва да бъде потвърден от специалист по мъжко здраве. Въпреки това обаче, е добре човек да е запознат с основните признаци които издават, че нещо не е наред с простатната жлеза. Затова и тази статия е предназначена специално за силния пол и как да разберат дали имат проблеми с малката жлеза, с голямо значение.

Най-чести проблеми с простатата, за които трябва да знаете

Има няколко основни здравословни проблеми, засягащи простатата. Всеки един от тях изисква внимание, проследяване, адекватна диагноза и правилно лечение. Неглижирането може да доведе до усложнения и злокачествени заболявания.

Уголемена простата

Уголемяването на простатата е най-често срещаният проблем, особено при мъжете след 45 годишна възраст. Заболяването е известно като доброкачествена хиперплазия на простатата (ДХП). Заради разположението на простатната жлеза, точно под пикочния мехур, най-честите оплаквания при нейното нарастване са свързани с проблеми при ходене по малка нужда. Тя оказва натиск върху уретрата, в резултат на което следва неконтролируемо, спонтанно изпускане на урина, понякога свързано с болка и парене. Чувство за неизпразнен пикочен мехур и често уриниране са част от дискомфорта, който може да изпита силният пол. Добрата новина е, че редовната профилактика и вземане на навременни мерки при ДХП, намаляват съществено риска от сериозни опасности за здравословното състояние на мъжете.

Простатит

Простатитът е следващия проблем с простатата, на който трябва да се обърне внимание. Това е остро или хронично възпаление на паренхима на жлезата и може да бъде с бактериален или небактериален произход. За разлика от ДХП, от това състояние страдат и по-млади мъже, обикновено полово активни. Много често в острите си форми, простатитът носи със себе си симптоми като висока температура и болка ниско долу в гърба. Болезнено и затруднено уриниране и проблеми със сексуалната функция – болезнена еякулация, са другите признаци, които съществено притесняват силния пол. Важно е заболяването да се лекува навреме, тъй като може да хронифицира и да причини много сериозни проблеми с напредване на възрастта.

Причина за поява на проблеми с простатата

Разбира се, че всеки иска да знае защо се случва това. Една от водещите причини според специалистите е, че проблемите с простата са свързани с резките изменения на хормоналните нива, особено при мъжете в периода 40-45 годишна възраст. Основно става въпрос за намаляване производството на тестостерон. Когато говорим обаче за по-сериозно състояние като рак на простата, тогава и гените имат значение. Затова и редовният скрининг и профилактика на простатата са от съществено значение за здравето на мъжете.

Полезни съвети при проблеми с простатата

Най-доброто нещо, което може да направите за себе си и за здравето на простатата е:

  • Балансирана диета с храни, подходящи за жлезата
  • Наблюдаване и контрол на кръвната захар
  • Поддържане на здравословно тегло
  • Добра физическа активност
  • Прием на повече течности – вода й чай, като по-добре това да става през деня
  • Прием на хранителни добавки за профилактика и овладяване на проблеми с простатата

Проблеми с простатата – природен продукт в помощ на доброто здраве, специално за мъже

Простабор Форте / Prostabor® Forte е изцяло натурален продукт за поддържане на нормалната функция и структура на простатната жлеза. Стандартизираният, висококачествен екстракт от Сао Палмето, който се намира в състава му допринася за нормално уриниране и поддържане функциите на пикочо-половата система. Освен това редовният прием на природното средство влияе благоприятно на сексуалната функция при мъжете. Иновативните течни капсули позволяват цялостното му и бързо усвояване от организма и по-мощен ефект, само с прием на 1 капсула на ден, след хранене. Продуктът е алтернатива на синтетичните медикаменти за уголемена простата и е с доказан профил на безопасност. А това го прави абсолютно подходящ за продължителна употреба.

Не се колебайте, потърсете го в аптеките или поръчайте онлайн още сега от електронен магазин МоМо – www.momo.bg, където ще намерите различни атрактивни промоции.

borola