храни за здрава простата

За здрава простата мъжете могат да консумират храни, които имат доказано профилактично и полезно действие. Според доктор Мичъл Соколоф, професор в Медицинския факултет на университета в Масачузетс „Има много убедителни доказателства, че доброто хранене и активният начин на живот могат да намалят вероятността от рак на простатата и да забавят прогресирането му“. Затова и в тази статия, можете да разберете за храните, които са удачни и щадящи за жлезата, и за по-доброто й функциониране.

Храни за здрава простата, съдържащи ликопен

Ликопенът е мощен антиоксидант, който се съдържа в най-голямо количество в доматите. Според 24 направени проучвания се установява, че мъжете които консумират повече домати, са по-малко склонни да развият простатни неразположения и рак на простатата. Заради антиоксидантното си действие, ликопенът може да предпазва клетките от увреждане и да забави производството на ракови клетки. Тъй като той е здраво свързан с клетъчните стени на суровите домати, организмът среща трудности при усвояването му. Затова най-добрият вариант е те да се консумират варени, печени, в ястия и сосове.

Броколи – зелената суперхрана за по-здрава простата

Някои проучвания сочат, че има връзка между количеството кръстоцветни зеленчуци, които мъжът консумира, в частност броколи и по-ниския риск от развитие на рак на простатата. Учените предполагат, че това се дължи на някои фитохимикали, които се съдържат в тях, като например сулфорафан. Концентрираните количества от него, които се намират в кълновете на броколите, унищожават само раковите клетки и оставят нормалните простатни клетки здрави и незасегнати.

Храни с високо съдържание на омега-3 мастни киселини, за по-добро здраве

Ненаситените мазнини като омега-3 и омега-6 са незаменими мастни киселини, важни за всяка една диета. Те не се синтезират в организма и затова тяхното набавяне е от изключително значение за доброто му здравословно състояние. Храните, които съдържат Омега-3 са много важни за поддържане на здрава простата. Според едно проучване мъжете, които консумират до 4-ри пъти седмично риби, богати на омега-3 мастни киселини, имат по-нисък риск от развитие на рак на простатата. Такива риби, богати на мазнини обитават студени води – сьомга, херинга, скумрия и пъстърва.

Нарът – доказан в действието си за здрава простата

Две направени проучвания доказват, че сокът от нар може да помогне в борбата с рака на простата.

В едно от изследванията, учените отгледали клетки от рак на простата в тъканни култури. След което добавили към тях екстракти от плодовете на нар. Установило се забавяне в растежа на култивираните ракови клетки.

Друго проучване показва, че при мъже с рак на жлезата, сокът от плода удължава времето за удвояване на PSA – Простатно Специфичен Антиген. Колкото по-дълго е то, толкова по-бавно расте тумора. Удвояването станало от 15 месеца преди лечението до 54 месеца с употребата на сока от нар.

Добавяне на изцяло природен продукт към храните за максимални ползи и здрава простата

Можете спокойно могат да се доверят на Простабор Форте / Prostabor Forte за цялостна грижа за простатата. Той е изцяло натурален продукт и съдържа високо количество стандартизиран екстракт от плодовете на Сао Палмето – 320 мг, за по-бързо действие и максимална ефективност. Приемът му оказва благоприятно влияние върху структурата на простатната тъкан и големината на простатата. Допринася за поддържане на нормалната функция на жлезата и пикочно-половата система. Активната съставка е под формата на мастноразтворими течни капсули (Solucaps) за по-мощен ефект и по-бързото и цялостно усвояване от организма. Продуктът е подходящ за продължителна употреба и е икономически изгоден заради удобния си прием – по 1 течна капсула, след хранене.

Можете да го намерите в аптечната мрежа в страната или да го поръчате онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola