сао палмето простата

Екстрактът от Сао Палмето (Serenoa repens) понижава специфичните маркери за възпаление на простата. Това го прави особено подходящ за мъже със симптоми на долните пикочни пътища (оплаквания, свързани със съхранението на урината и с изхвърлянето ѝ от тялото). А така също и за пациенти с доброкачествена простатна хиперплазия (уголемена простата) и простатит. Има доказателства, че ефектът се дължи на естествените му противовъзпалителните, антиандрогенни и антипролиферативни свойства. В следващите редове представяме гръцко проучване, подкрепящо тази теза.

Сао Палмето – осигурява ефективна грижа за мъжката простата

Изследването е проведено в Университетската болница в гр. Лариса, Централна Гърция, и обхваща 97 мъже с възпалена простата. Пациентите са разделени на случаен принцип в две групи. Едната (49 души) приема екстракт от Сао Палмето (320 мг в продължение на 6 месеца), а другата, контролната група (48 души) – плацебо.

Главният критерий за оценка са възпалителните промени в простатата от началото до края на проучването. Степента на възпалението се оценява по скалата от 0 до 3 според възпалителната инвазия в простатната тъкан. За агресивността на възпалението се използва скалата от 0 до 3 в зависимост от степента на контакт или разкъсване на жлезния епител на простатата от провъзпалителните молекули.

Резултатите от проучването

В началото на изследването степента на възпаление в групата, приемала Сао Палмето, е 1,55. След 6-месечен прием на Сао Палмето този показател намалява до 0,79. Нивото на агресивност на възпалението, пък спада от 1,55 на 0,87 за периода на проучването.

В контролната група степента на възпалението намалява от 1,44, на 1,23, а агресивността на възпалението – от 1.09 на 0,89.

„Резултатите дават основание да смятаме, че простатното възпаление прогресира с времето. Те потвърждават също и противовъзпалителните свойства на Сао Палмето. По всичко изглежда, че лековитото растение предизвиква значително подобрение в хистологичните и имунохистохимичните параметри на простатата“, казват в заключение изследователите.

Оптимално количество Сао Палмето в доказан продукт за простата и пикочо-половата система

Специалистите у нас препоръчват Простабор Форте / Prostabor® Forte за лечение и профилактика на проблеми с простатата и свързаните с това симптоми (уринарни и сексуални оплаквания). Продуктът е изцяло натурален, ефективен и безопасен. Силата му е в оптималното количество висококачествен стандартизиран екстракт от Сао Палмето – 320 мг. Процесът на стандартизация гарантира чистотата и ефективността на всяка капсула.

Редица клинични проучвания доказват ефективността на активната съставка при доброкачествена простатна хиперплазия. Установено е, че ефективността на препарата е съизмерима с тази на синтетичните лекарства, като при над 50% от пациентите се наблюдава подчертано и трайно подобрение.

Приемът е удобен – само по 1 капсула дневно, което улеснява придържането към терапията. Продуктът се предлага в аптеките и в сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg. Има положителен ефект върху сексуалната функция.

borola