храни при проблеми с простатата

Тайната за добро мъжко здраве може да се окаже в наблягането на растителни храни при проблеми с простатата. Изглежда, че веган диетата, в която преобладават зеленчуци, плодове, бобови култури и пълнозърнести храни намалява риска от развитие на уголемена простата и злокачествено заболяване на жлезата. В следващите редове споделяме каква е връзката между ежедневното меню и простатата.

Ползи от консумацията на растителни храни при проблеми с простатата

Диетата, в която преобладават растителни продукти, се свързва с редица ползи за цялостното здравословно състояние, включително и простатата. Предполага се, че благоприятното действие на веганския режим се дължи на мощните антиоксидантни свойства, които присъстват в плодовете и зеленчуците. Те помагат при уголемена простата и рак на жлезата, защото се борят със свободните радикали в организма, които нанасят редица щети на здравето.

Има научни доказателства, които потвърждават тезата, че здравословното хранене ще се отплати на простатата. Според изследванията придържането към предимно растителна диета, дори и да не е изцяло веган, помага за превенция и контрол на уголемената простата. Пример за такъв хранителен режим е Средиземноморската диета. Тя набляга на консумацията на плодове, зеленчуци, риба и морски деликатеси, пълнозърнести храни, ядки и полезни мазнини, като зехтин. Спазването на този модел ограничава похапването на млечни продукти и изключва сладкишите и червеното месо. Освен при уголемена простата, Средиземноморската диета се свързва с ползи и за еректилната дисфункция, която често съпътства проблемите с жлезата при господата.

Но позитивите от растителното хранене за простатата не свършват дотук! Доказано е, че когато веган продуктите преобладават в менюто на мъжете, по-рядко се наблюдават повишени нива на простатен специфичен антиген (PSA), който е индикатор за развитие на злокачествено заболяване. Уролозите съветват господата, особено рисковите групи, след 40-годишна възраст да помислят за профилактичен преглед на простатата. Друг научен експеримент пък свързва растителната диета с 19% по-нисък риск от смъртност при рак на простатата.

Трябва ли изцяло да изключим животинските продукти от менюто?

Според експертите внезапното изключване на всички животински продукти от менюто ще бъде твърде радикална мярка за представителите на мъжкия пол. Вместо да правите драстични ограничени в ежедневното меню, специалистите съветват да започнете с малки съзнателни промени в храненето. Грижата за простатата изисква да сведете до минимум консумацията на захар, тестени изделия от бяло брашно, пържени храни и преработени или червени меса. Допустимо е да хапвате умерени количества млечни продукти, бяло месо и яйца. А рибата и морските деликатеси не само, че няма да навредят на мъжкото здраве, но дори биха могли да са от полза.

Природна помощ за профилактика и овладяване на най-честите проблеми с простатата

Мъжете спокойно могат да доверят грижата за простатата на Простабор Форте / Prostabor® Forte. Изцяло натуралния продукт съдържа високи количества пречистен екстракт от плодовете на Сао Палмето – 320 mg. Активната съставка е под формата на мастноразтворими течни капсули (Solucaps) за още по-мощен ефект и по-бързо усвояване. Приемът на продукта работи в няколко направления: потискане разрастването на простатната тъкан, намаляване размера на жлезата и облекчаване на възпалението, отока и съпътстващите уринарни симптоми. Терапията се препоръчва за по-дълъг период. Продуктът се отразява благоприятно и върху сексуалната функция на мъжете. Напълно безопасен е като няма данни за противопоказания и нежелани реакции, дори при дълговременна употреба. Търсете в аптеките в страната или поръчайте онлайн от сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola