средиземноморска диета

Простатата е жлеза, която през целия живот на мъжа претърпява процес на уголемяване, който обикновено протича бавно и постепенно. Но когато започнат да се появяват първи симптоми на уголемена простата, тогава е задължително да се погрижите за здравето на своята простата с всички необходими средства.

Учени от Университета в Калифорния, Сан Франциско, публикуваха резултатите от проучване, което доказва благоприятни последици за здравето на простата при мъже, които се придържат основно към така популярната средиземноморска диета.
Оказва се, че да замените лятното барбекю с храни като риба, ядки, семена и авокадо вероятно е най-добрият избор, който може да направите за себе си, ако сте изложени на риск от проблеми с простатата.

Средиземноморска диета при мъже с проблеми с простатата – резултати от проучването

Проучването обхваща 4 577 мъже за периода от 1986 г. до 2010 г. То показва, че мъжете, които заменят дори 10% от приема на въглехидрати и наситени мазнини с храни, богати на полезни растителни мазнини, които са основния състав на средиземноморската диета, са намалили риска си от развитие на проблеми с простатата с 29% в сравнение с тези, които не са направили никаква промяна в режима си на хранене.

Консумацията на здравословни мазнини повишава антиоксидантите в плазмата и регулира нивата на инсулин и възпалението, което може да предотврати прогресията на рак на простатата“, споделя ръководителят на изследването д-р Ерин Ричман от Департамента по Епидемиология и Биостатистика.

Добавянето на около 30 грама ядки на ден намалява с 18% риска от развитие на злокачествено заболяване на простатата. Участниците в проучването признават, че резултатите са обнадеждаващи, но смятат, че са необходими още изследвания в тази област.

За благоприятния ефект на свежата средиземноморска диета при проблеми с простатата

Средиземноморската диета се състои предимно от храни, богати на полезни растителни мазнини – ядки, семена, авокадо, растителни масла, риба и морски дарове. Повечето диети ограничават приема на мазнини под каквато и да е форма, но в средиземноморската диета те са основен компонент.

Тя обикновено се препоръчва при сърдечни заболявания и има научни доказателства за ефекта ѝ върху здравето на сърцето. Ръководителите на настоящото изследване я препоръчват и за мъже, които са изложени на риск от проблеми с простатата, тъй като забелязали благоприятното ѝ въздействие върху този орган от мъжкото тяло.

Средиземноморска диета в комбинация с Простабор Форте / Prostabor® Forte срещу проблеми с простатата

Ако решите да се доверите на учените, които доказват благоприятния ефект на средиземноморската диета върху здравето на простата и я комбинирате с природния продукт Простабор Форте, то със сигурност ефектът ще е поразителен.
Продуктът е изцяло натурален, но и високоефективен. Основната му съставка е висококачествен стандартизиран екстракт от Сао Палмето (Сереноа репенс), който има забележителни свойства и доказани ползи при риск от уголемяване на простатата. Няма съмнение, че това е правилното решение за профилактика и предотвратяване на бъдещи проблеми с простатата.

borola