проблеми с простатата

Много заболявания се предават по наследствена линия и е възможно да се срещат във всички представители на дадена фамилия. Попадат ли сред тях мъжките проблеми с простатата? Оправдано ли е притеснението на мъжете, чиито предшественици са страдали от доброкачествена хиперплазия на простатата?

Кои са основните причини за проблеми с простатата?

В последните години се провеждат много проучвания за изясняване етиологията на проблемите с простатата. Като причина за уголемяване на простатата може да действат много и различни фактори. Главно значение се отдава на хормоналните промени в мъжкия организъм, настъпващи естествено с хода на възрастта. Намаляват нивата на тестостерон за сметка на неговото производно дихидротестостерон. Именно повишаването на неговите концентрации причинява нарастването размерите на простатата.
Проблемите с жлезата се преодоляват толкова по-бързо и успешно, колкото по-рано се диагностицират и се вземат мерки. В тази връзка все по-усилено се проучва генетичната предразположеност към проблеми с простатата. При установена наследствена връзка всеки мъж би се подлагал на редовни профилактични прегледи и евентуални проблеми биха се установили още в зародиш.

Какво показват проучванията на генетичния фактор като причина за проблеми с простатата?

Клиничните проучвания показват, че е много вероятно доброкачественото уголемяване на простатата да се предава по автозомен доминантен път. Това ще рече, че в хромозомите на мъжете се среща ген, който отговаря за проблемите с простатата и който може да се предаде в мъжкото поколение.
Изчислено е, че рискът от подобни проблеми при наследствено обременени мъже е поне четири пъти по-висок от нормано. Освен това, в случаите на мъже братя, когато единият има проблеми с простатата, рискът да се появят и при другия е шест пъти по-висок от нормалното.

Ефективното решение за справяне при проблеми с простатата

Мъжете с подобни проблеми, независимо дали са генетично заложени или са следствие от други фактори, може да разчитат на Простабор Форте / Prostabor® Forte. Продуктът е с много добра поносимост и при над 50% от мъжете помага за трайно преодоляване на проблемите с простатата. Ефектът му се дължи на висококачественият стандартизиран екстракт от плодове на Сао палмето.

 

borola