Основните рискове при проблеми с простатата prostata - Преглеждания: 0 Външни публикацииentan.bgРазширени вени – причини, симптоми и лечениеcalorex.bgЛичният ми опит с Калорекс показа много добри резултати!feminorm.comБолки при остеопороза – можем ли да ги предотвратим?gingira.bgУхапване от насекомо – най-важното на едно място!imunobor.comПодвариантът на Омикрон ВА.5 – по-заразен и устойчивocolut.comЛошо зрение – може да се обърка с когнитивни нарушения Full view

Основните рискове при проблеми с простатата

Уголемяването на простатата се разглежда като нормално и почти неизбежно събитие в живота на зрелия мъж. Невинаги са налице неприятните симптоми на уголемена простата, но състоянието й трябва да се проследява профилактично, за да може да се предприемат навременни мерки. Когато са налице проблеми с простатата се пристъпва към лечение, целящо нормализиране на размерите й.

Какви рискове заплашват мъжете, които не предприемат мерки при проблеми с простатата

Основната роля на простатната жлеза е свързана с отделянето на течност, влизаща в състава на спермата. Разположението на жлезата в мъжкото тяло обаче е такова, че при проблеми с простатата се възпрепятства нормалния път на урината след излизане от пикочния мехур. Затова жлезата влияе на изпълнението не само на сексуалните и репродуктивните, но и на уринарните функции. Това е причината симптомите при проблеми с простатата да са изключително разнообразни:

  • болки в областта на ниския таз
  • трудности с уринирането (задържане на урина)
  • влошаване на ерекцията и на сексуалния живот като цяло

Както стана дума, симптомите не се появяват задължително при всеки мъж с уголемена простата. Профилактичните прегледи обаче са наложителни за предпазване от някои сериозни последствия. Нелекуваните проблеми с простатата може да доведат до последствия, които постепенно прогресират, като:

  • намаляване обема на семенната течност и влошена жизнеспособност на сперматозоидите
  • влошен метаболизъм на мъжките полови хормони
  • влошена сексуална и уринарна функция

Ефективни мерки при установени проблеми с простатата

За нормализиране размерите на простатата и за предпазване от “тихите” усложнения е важно да се предприемат мерки. Простатата се уголемява сама, но не може да намали размерите си без външна помощ.
С тази цел в урологичната практика най-често се предписват продукти, съдържащи екстракт от Сао палмето. Първи избор на специалистите у нас е природният продукт Простабор Форте/Prostabor® Forte. Той съдържа оптимална доза стандартизиран и пречистен екстракт от Сао палмето. Допринася за намаляване размерите на простатата, справяне с възпалението и предпазване от сексуални проблеми.

Ybilei_20-god_Borola_3

borola

guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x