Сао Палмето

Сао Палмето е природната помощ, която всеки мъж с проблемна простата търси. Мит или реалност е невероятната му сила при уголемена простата? Научете повече за ефектите на растението в тази статия.

Доброкачественото уголемяване на простатата е познато състояние на много мъже над 50 годишна възраст

Основните симптоми са често, болезнено и затруднено уриниране.
Доброкачествената хиперплазия на простата (ДХП) често започва да се развива след 30-те години на мъжа, но първите симптоми се проявяват около 50-годишна възраст. Мъжете между 60 и 70-годишна възраст са засегнати в голяма степен от ДХП. Най-високият процент на страдащите от нея е сред мъжете над 80–годишна възраст. ДХП е най-широко разпространена в САЩ и Европа. Нелекуваната хиперплазия може да доведе до пикочни инфекции и увреждане на пикочния мехур и бъбреците. Неглижирането на простатното уголемяване причинява още образуване на камъни в пикочния мехур и неспособност за задържане на урина. Овладяването на проблемната простата чрез природни средства е най-добрият метод, препоръчван от уролозите.

Сао Палмето – лечебното растение в помощ на уголемената простата

Наричан още „природен-катетър“, Сао Палмето представлява палма-джудже с ниско стъбло. Среща се по атлантическото крайбрежие на САЩ. В миналото, сушените ѝ плодове са се използвали предимно за прехрана, докато палмата не е разкрила и лечебните си свойства.

Специалистите днес използват Сао Палмето за третиране на първи клинични прояви на доброкачествена простатна хиперплазия. Растението е с доказан благоприятен ефект върху дисфункция на пикочния мехур.

Проучвания показват, че екстрактът от Сао Палмето подобрява функцията на тестикула и намалява хиперплазията на простатната жлеза. Експериментални данни доказват, че Сао Палмето потиска разрастването на простатната тъкан и проявява противовъзпалителен ефект. Облекчава симптомите на възпаление при вече започнал процес на хиперплазия на простатата и забавя развитието ѝ.

Други благоприятни ефекти Сао Палмето проявява при болезнено и често уриниране, слаба струя и непълно изпразване на пикочния мехур.

Синтетични или природни продукти при уголемена простата?

Най-употребяваните продукти за третиране на уголемена простата са синтетичните продукти и природни средства. Синтетичните продукти се определят от специалистите като ефективни. Те обаче причиняват нежелани реакции и влошават качеството на сексуалния живот. Най-честият страничен ефект е еректилната дисфункция, срещана при 4,9% от случаите. Днес, в Западна Европа при началните фази на доброкачествено увеличение на простатата, се прилагат природни продукти.

Природните продукти, съдържащи екстракт от Сао Палмето имат много преимущества при овладяването на доброкачествена простатна хиперплазия. Натуралните средства са разумната алтернатива на синтетичните продукти в началните фази на ДХП. Употребата на природни продукти намалява задържането на урина и понижава риска от оперативна намеса. При употребата им не се нарушава мъжкото полово здраве, както и не се наблюдават нежелани реакции.

Проблемът уголемена простата намира решение в естествен продукт, съдържащ екстракт от Сао Палмето

Препоръчван от специалистите за ефективен контрол над простатната хиперплазия, е Простабор Форте / Prostabor® Forte. Природният продукт е разумна алтернатива за решаване на проблема с доброкачественото увеличение на простатата. Неговата активна съставка е висококачествен, стандартизиран екстракт от плодовете на Сао Палмето. Растението е най-често използваното природно средство за повлияване на възпаления на пикочния мехур, уретрата и простатата. Простабор Форте се различава от другите продукти по качеството на съставката, фармацевтичната форма и технологията. Активната съставка се намира в по-ефективна мастноразтворима форма – Solucaps (течни капсули), която осигурява по-бързо и цялостно усвояване.

Основният механизъм на действие на Простабор Форте е да потиска ензимните системи, които нарушават баланса на мъжките полови хормони. Природният продукт допринася за премахване на възпалението и намалява отока на простатата. Простабор Форте се прилага при доброкачествена хиперплазия на простатата – помага за подобряване на уринирането, намалява размера на простатата, при иритативни симптоми от страна на пикочния мехур и простатит.

Простабор Форте е практически безвреден. Няма отрицателен ефект върху качеството на сексуалния живот. Няма противопоказания и има много добра поносимост при продължителна употреба. Простабор Форте се дозира според индивидуалния международен симптоматичен простатен индекс (МСПИ), които лесно може да бъде проверен чрез тест-въпросник. При лека (0 до 7 точки) симптоматика се приема по 1 капсула дневно, след хранене. При умерена (8 до 19 точки) симптоматика: по 2 капсули дневно, при тежка симптоматика (20 до 35 точки) – след консултация с уролог.

borola