уголемена простата

Честите позиви за уриниране, придружени със слаба струя и трудно извеждане на урината, нерядко са сигнал за наличие на уголемена простата. Това състояние обикновено засяга мъже над 50 годишна възраст. Причината е че простатната жлеза нараства и притиска уретрата. Впоследствие уринирането при мъжа се превръща в сериозен проблем, придружен с неприятни последици, ако не бъдат взети своевременни мерки. Успокояващ е фактът, обаче че при ранни симптоми съществуват решения, които спомогнат за овладяването на неприятните последици от уголемената простата.

Набор от препоръки, с които ще облекчите симптомите при уголемена простата

    • Препоръчително е да сведете до минимум консумацията на храни с високо съдържание на мазнини. Много мазните храни могат да доведат до хормонален дисбаланс, а той от своя страна е един от основните причини за проблеми с простатата.
    • Ограничете алкохола до минимални количества, защото той може да повлияе негативно на хормона дихидротестостерон (DHT), който от своя страна влияе на простатната жлеза. Дихидротестостерон е свръхактивната форма на тестостерона. Тази форма на тестостерона е основна причина за увеличаване на простатната жлеза.
    • Стремете се при уриниране да отпускате мускулите на тазовото дъно, за да изпразните пикочния мехур максимално добре.
    • Известно е, че противоалергичните и лекарствените средства срещу настинка влошават симптомите на уголемената простата, затова ги ограничете и заложете на естествени имуностимулиращи средства.
    • Препоръчително е поне час преди лягане да не пиете течности, за да намалите позивите за нощно уриниране.

При уголемена простата – помощ от природата

За да овладеете симптомите на уголемена простата, започнете прием на природно средство с доказан ефект, а именно Простабор Форте / Prostabor® Forte.

Простабор Форте допринася за намаляване размера на простатната жлеза и по този начин улеснява уринирането и подпомага елиминирането на неприятните симптоми. Благодарение на съдържащата се в него активна съставка – висококачествен стандартизиран екстракт от плодовете на Сао Палмето, ще почувствате облекчение и намаляване на симптомите. Активната съставка в Простабор Форте е в ефективна мастноразтворима форма – Solucaps (течни капсули), която осигурява по-бързо и цялостно усвояване за по-мощен ефект. Важно е да отбележим, че Простабор Форте е напълно безвреден и не води до нежелани реакции. Ето защо Простабор Форте за разлика от синтетичните лекарства не повлиява негативно качеството на сексуалния живот. Може да се употребява продължително време, тъй като има много добра поносимост.

borola