простатит

Природата разполага със средства, които успешно могат да помогнат на мъжете бързо да овладеят възпалението на простатата (простатит). Убедете се сами в това в редовете по-долу и не се колебайте да се възползвате от тях.

Дарове от природата, които довеждат битката срещу простатит до победа

Кверцетин

Този флавоноид с антиоксидантно действие е ефективно оръжие в борбата срещу някои видове простатит. Редица изследвания сочат, че подобрява симптомите при пациенти с хроничен небактериален простатит и простатодения (синдром на хронична болка в таза). Благотворното му въздействие се дължи на способността да неутрализира свободните радикали, които увреждат клетките в простатната жлеза. Богати източници на кверцетин са ябълките, ягодите, черешите, вишните, лукът, зеленолистните зеленчуци, доматите. Веществото се съдържа в люспите и кората на посочените плодове и зеленчуци, така че те в никакъв случай не бива да се изхвърлят.

По деарко

Освен за подсилване на имунитета това южноамериканско растение, познато още като мравчено дърво, помага и за справяне с простатит с бактериален произход. Тайната на действието му се крие в силно изразените антибактериални свойства. Той буквално громи упоритата бактерия Ешерихия коли (E. Coli) – един от най-честите причинители на бактериален хроничен простатит.

Пигеум

Това вечно зелено дърво, известно още като африканска слива, се използва за овладяване не само на уголемена простата, но и на простатит. Оздравителният му ефект се дължи на комбинацията от полезни за здравето на простатата вещества в неговата кора. Научно доказано е, че 200 mg екстракт от пигеум дневно води до значително подобрение на симптомите на простатит.

Сао палмето (Сереноа репенс)

Малката палма джудже, която вирее по бреговете на югоизточните щати на САЩ, в региона на Средиземноморска Европа и в Африка, носи огромни ползи за мъжете с простатит. Тя има уникалното свойство бързо да потиска възпалението на простатната тъкан и да редуцира отока. Най-ценното е, че освен че е ефективен екстрактът от това растение е напълно безвреден и има научно доказани ползи за здравето на простатата.

Висококачествен екстракт от Сао палмето за ефективно и безопасно справяне с простатит

На пазара у нас високопречистен екстракт от Сао палмето се съдържа в природния продукт Простабор Форте / Prostabor® Forte. Два пъти по-мощен, той доставя на мъжкия организъм 160 mg от активното вещество. Иновативните течни капсули (Solucaps), в които се предлага съставката осигуряват нейното по-бързо и цялостно усвояване, а оттам и по-мощен ефект. Веднъж попаднала в тялото, тя моментално започва да потиска разрастването на простатната тъкан и да бори възпалението. Доказано е, че ефективността на Простабор Форте е съизмерима с тази на широко употребяваните синтетични продукти, като при 50% от страдащите се наблюдава подчертано и трайно подобрение. Поради изцяло природния си произход продуктът е напълно безвреден. Не крие риск от странични ефекти и нежелани реакции дори при дълговременна употреба. Не повлиява качеството на сексуалния живот. Може да се дозира според индивидуалните нужди на всеки пациент и е икономически изгоден.

borola