симптоми на простатит

За всеки мъж е важно да може навреме да разпознае характерните симптоми на простатит. Простатит – възпаление на простатата е вторият най-чест проблем след доброкачественото й уголемяване. Характерно за заболяването е широката гама на проявяваните симптоми. Те може да варират както по отношение на тежестта и честотата си, така и по отношение на участъците от тялото, където се проявяват. Особеностите на наблюдаваните симптоми на простатит зависи от типа на заболяването и от фазата, в която се намира.

Симптоми на простатит

Типични и често срещани. Към най-често срещаните симптоми на простатит се причисляват затрудненията с уринирането и със сексуалните функции като:

Нетипични, но също често срещани симптоми на простатит. В някои случаи наблюдаваните при простатит симптоми са толкова нетипични, че трудно може да се асоциират с възпаление на простатната жлеза. В тази група попадат:

  • болки в слабините и таза
  • дискомфорт в областта на тестисите
  • болки в кръста и по-големите стави
  • повишена телесна температура

Разнообразието от симптоми сериозно затруднява диагностицирането на простатит. Освен проследяване на оплакванията трябва да се извършат и подходящите изследвания преди поставянето на точна диагноза.
Типичните и по-редките симптоми на простатит може да се срещат и при т.нар. доброкачествено уголемяване на простатата. Състоянието не е типично възпалително, за разлика от простатита, но лечението на двете заболявания в голяма степен се припокрива.

Лечение на простатит и облекчаване на симптомите

За намаляване на възпалението, облекчаване на симптомите на простатит и за подобряване състоянието на жлезата може да се разчита на Простабор Форте / Prostabor® Forte. Природният продукт е с научно доказан ефект за допълващо лечение на простатит, уголемяване на простатата и други проблеми с жлезата.
Разрешаването на тези проблеми в дългосрочен план помага за елиминиране както на типичните, така и на по-необичайните симптоми на простатит.

 

borola