ноктурия

Ново проучване, проведено в САЩ, сочи, че поддържането на редовна физическа активност при мъжете допринася за намаляване на риска от ноктурия (нужда от често уриниране през нощта). Тези данни може да са от особена полза за мъжете с увеличена простата, при които позивите за нощно уриниране са сред основните оплаквания.

Накратко за проблема ноктурия

Позивите за често уриниране през нощта се посочват като най-притеснителните и досадни симптоми на увеличена простата при мъжете, редом със смущения като трудно уриниране, слаба струя на урината и невъзможност за пълно изпразване на пикочния мехур.
Ноктурията е често срещано състояние най-вече сред възрастните мъже. Нуждата от уриниране през нощта нарушава съня на засегнатите и допринася за поява на допълнителни проблеми като безсъние, недоспиване и др. Това още повече влошава качеството на живот на мъжете с хиперплазия на простатата и засилва необходимостта от правилно лечение за справяне с този типично мъжки проблем.

Какво друго, освен проблеми с простатата, предизвиква ноктурия?

Специалистите посочват, че уголемената простата е само една от причините за поява на ноктурия при мъжете. Ето кои други състояния са сред водещите причини за честото и трудно уриниране нощем:

– проблеми с бъбреците

– диабет

– инфекция на пикочните пътища (цистит, уретрит и др.)

– възпаление на простатата (простатит)

– и др.

Когато ноктурията е предизвикана от увеличена простата

Увеличената простата е водеща причина за поява на ноктурия. Изследване сред близо 30 хиляди мъже в САЩ доказва, че поддържането на добра физическа активност значително допринася за намаляване изявите на ноктурията.

Разработена е система от упражнения за стягане, подобряване еластичността и контрола върху мускулите на тазовото дъно. Системата е известна като упражнения на Кегел и информация за нея всеки може да получи от лекуващия си лекар. Тези упражнения допринасят за подобряване функциите на мускулатурата на пикочните пътища. Участниците в проучването в САЩ, които са прилагали упражненията, много по-лесно са се справяли с проблема нощно уриниране. Специалистите обаче отбелязват, че този метод дава резултати, когато се комбинира с други средства за проблеми с простатата, най-вече простатната хиперплазия.

Затова ние предлагаме природния продукт Простабор Форте / Prostabor® Forte. Благодарение на активната съставка Сао Палмето, приемът на Простабор Форте допринася за нормализиране размерите на простатата и справяне с ноктурията, трудното уриниране и другите сериозни неудобства.

 

borola