Уголемена простата и висок холестерол – каква е връзката? manprost - Преглеждания: 0 Външни публикацииentan.bgРазширени вени – причини, симптоми и лечениеcalorex.bgВъглехидрати и отслабване – нещо ново по въпросаfeminorm.comКъсна менопауза, затлъстяване и сърдечна недостатъчностgingira.bgЛятна грижа за кожата – полезни съвети за малки и големиimunobor.comЧревен микробиом и килограми – каква е връзката?ocolut.comПостоянно носене на очила – „за“ и „против“ Full view

Уголемена простата и висок холестерол – каква е връзката?

От уголемена простата, състояние известно и като доброкачествена хиперплазия на простатата, са засегнати около половината мъже над 50-годишна възраст. Сред мъжете на възраст над 70 години засегнати са около 80%. Напредването на възрастта обаче е фактор, който допринася и за повишаване честотата на разпространение на още един здравословен проблем сред мъжете – висок холестерол (хиперхолестеролемия).

Голям процент от мъжете с повишен холестерол имат и уголемена простата

Един от основните показатели, насочващи към проблеми с простатата е високото ниво на простата специфичен антиген (ПСА) в кръвта. Нивата на този антиген са високи при състояния като доброкачествена хиперплазия на простатата, простатит (възпаление на жлезата) и др.
Различни медицински наблюдения сочат, че мъже на възраст над 50 години, при които са отчетени високи нива на ПСА, в болшинството от случаите имат и висок холестерол. Връзката между тези две състояния е затвърдена от допълнителни данни, според които при понижаване на холестерола се наблюдава и успоредно намаляване нивата на ПСА в кръвта.

Какво стои в основата на тази зависимост?

Основното нещо, което допринася за намаляване нивата на ПСА при понижаване на холестерола, е фактът, че при нисък холестерол е налице и по-нисък риск от възпалителни процеси в организма. Именно възпалението е в основата на повечето проблеми с простатата. Затова контролирането на различните процеси в организма, които може да отключат възпалителни реакции, е водещият начин за намаляване на риска от уголемяване на простата и развитие на простатит и други проблеми с жлезата.

Какво препоръчват специалистите за нормализиране размерите на простатата?

Увеличената простата, простатитът и другите състояния на този малък жлезист орган водят до сериозни смущения в начина на живот на мъжете. Налице са оплаквания като трудно уриниране, ноктурия (позиви за често уриниране през нощта), тънка струя, непълно изпразване на пикочния мехур и др. Тези затруднения са предизвикани от нарастване на размерите на простатата, при което тя притиска уретрата и затруднява преминаването на урината през нея.

Препоръката на специалистите за решаване на този проблем е насочена към овладяване на възпалението и нормализиране размерите на жлезата. Много добре в това отношение действа приемът на екстракт от Сао Палмето, а продуктът, който осигурява оптимални дози от него е Простабор Форте/Prostabor® Forte. Данните сочат, че повече от половината мъже, приемащи Простабор Форте изпитват значително подобрение, а ефектът от приема на този природен продукт е съизмерим с ефективността на синтетичните лекарства, при това без да се стига до неприятните странични ефекти на някои от тях.

Ybilei_20-god_Borola_3

borola

guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x
()
x