често уриниране

Простатата е малка жлеза, разположена под пикочния мехур. Обхваща уретрата като маншет и има незаменима роля в мъжката репродуктивна система. Макар да е много малка по размер, в живота на мъжа се обособяват два периода, в които простатата естествено нараства.

Периоди на нормално уголемяване на простатата

Ранният пубертет е период, когато жлезата постепенно увеличава размерите си. Вторият период, в който се наблюдава естествено уголемяване на простатата е около 25-30-годишна възраст на мъжа. Тези нараствания на размера не предизвикват никакви проблеми, напротив. Те са необходими, за да достигне жлезата зрялост и максимална функционалност.

Често уриниране, слаба струя, дискомфорт – кога се появяват проблеми с простатата?

Нормалното уголемяване на простатата, споменато по-горе не носи никакви негативни последствия. За съжаление жлезата продължава да расте и в периода след 50-годишна възраст достига размери, които будят сериозни оплаквания. Смущения като трудно и често уриниране, слаба струя на урината, невъзможност за пълно изпразване на пикочния мехур се срещат при повечето от възрастните мъже.

Защо се появяват тези оплаквания?

Трудното и често уриниране и другите оплаквания при увеличена простата се дължат на това, че увеличавайки размерите си тя притиска уретрата и затруднява преминаването на урина през нея.
Непрекъснатото уголемяване на жлезата води до опиране на външните й краища у тъканите, които я заобикалят. Тогава единствената посока, в която тя може да продължи да нараства е навътре, към пространството, през което преминава уретрата. Така постепенно това пространство се стеснява, уретрата се притиска и просветът й намалява. Това е причината за всички споменати проблеми с уринирането.

Най-големият проблем е този, че увеличаването на простатата в началото е напълно безсимптомно. Оплакванията се появяват в момент, когато нарастването на размера на жлезата е значително. Въпреки, че уголемяването е естествен процес няма регистрирани случаи, в които жлезата да е намалила размерите си от само себе си. За да стане това е необходимо да се стимулира свиването й. Хубавата новина е, че има природно средство за простата, предлагащо ефективен и напълно безопасен начин за нормализиране на размерите й.

Преодолейте честото уриниране. Доверете се на този природен продукт за лечение на простата

Отдавна е известна високата ефективност на Сао палмето за разрешаване на проблемите с простатата. Гаранция за постигане на ефективност от лечението обаче дават единствено високото качество на ползвания екстракт от Сао палмето и точното му дозиране. Именно в това отношение специалистите категорично посочват високата ефективност на продукта Простабор Форте / Prostabor® Forte. Включеният в него екстракт от Сао палмето е стандартизиран и дозиран така, че една капсула Простабор Форте дневно носи трайно подобрение на симптомите при над 50% от мъжете с проблеми с простатата, които ползват продукта.

borola