сао палмето

Сао палмето – същност

Сао палмето представлява палмово дърво, което на височина достига от 2 до 4 метра. Среща се в югоизточните американски щати. За Сао палмето е характерно, че расте бавно, има дълъг живот и е сред най-издръжливите дървесни видове. Растението притежава светло зелени листа, които са разперени, подобно на ветрило. На дължина достигат до 1-2 метра. Цветовете на Сао палмето са жълто-бели, широки около 5 мм и дълги около 60 см. Плодовете са големи и оцветени в червеникаво-кафяво, с костилка в сърцевината. Много животни ги използват за храна, а в миналото това са правели и хората. Плодовете на растението се използват в медицината.

Какво съдържа екстрактът от плодовете на Сао палмето?

В него се включват растителни стероли (клас липиди), мастни киселини и флавоноиди (вид антиоксиданти), високомолекулни полизахариди, чието основно свойство е да засилват имунната система и да намаляват възпалението.

Какво е действието на Сао палмето?

Сао палмето е растение, известно с благоприятния си ефект при преодоляване на проблеми с мъжката полова система като увеличена простата, възпалителни заболявания и др.
Действието на Сао палмето се състои във възпрепятстване на превръщането на тестостерона в дихидротестостерон.
Способността на растението да лекува уголемената простата и оплакванията, свързани с нея е позната и широко използвана от преди повече от един век.
Според специалисти един от основните фактори, водещи до уголемена простата е високото ниво на хормона дихидротестостерон. Ензимът, преобразуващ тестостерона в дихидротестостерон се нарича 5-алфа редуктаза. Способността на екстрактът от Сао палмето да потиска този ензим води до ефективно облекчение на симптомите, свързани с увеличената простата. Това се дължи на мощния противовъзпалителен ефект върху простатата. За разлика от лекарствените средства, изписвани при уголемена простата екстрактът от Сао палмето няма странични ефекти.

Къде можем да открием висококачествен екстракт от Сао палмето?

Отговорът е в природния продукт Простабор Форте / Prostabor® Forte. Той съдържа високо количество (320 мг) стандартизиран екстракт от плодовете на растението Сао палмето. Активната съставка на Простабор Форте се намира в специална фармацевтична форма (течни капсули), която осигурява бързо и цялостно усвояване от организма. Простабор Форте е препоръчван от много уролози при пациенти с увеличена простата, проблеми с уринирането и др.

borola