за простатата

Проблемите с простатата са добре познати на много мъже, а и добиват все по-широка популярност от редица медийни реклами. Всеки е запознат с това, че повечето мъже над определена възраст страдат от уголемена простата (хиперплазия на простатата), трудно уриниране и простатит. Никой обаче не споменава колко важна е ролята на цинка за предпазване от проблеми с простатната жлеза и как редовният прием на храни, богати на цинк е идеалното допълнение към качествените грижи за простатата.

Грижите за простатата включват прием на достатъчно цинк

Простатата секретира течната компонента на семенната течност при мъжете, която осигурява условия за максимално дълго поддържане на активността и подвижността на сперматозоидите. Основна роля за нормалното функциониране на простатата има именно цинкът. В тази жлеза той се съдържа в по-високи концентрации, отколкото където и да е другаде в мъжкото тяло. Освен, че е важна съставна част на семенната течност, цинкът има важни антиоксидантни и антимикробни функции, с които осигурява защитата на простатата от възпаления и инфекции.
Всичко това дава основание да се твърди, че приемът на цинк с храната е важно условие за допълване на грижите за простатата и намалява риска от проблеми като уголемена простата, простатит и др. Затова ще посочим кои храни са богати на цинк и ще предложим продукт, чийто прием успоредно с тези храни ще осигури оптимална грижа за простатата и ще помогне за преодоляване на проблемите с тази малка жлеза.

Храни, богати на цинк

Този микроелемент се съдържа във високи концентрации в:

– тиквените семки

– орехите

– говеждия черен дроб

– агнешкото месо

– джинджифиловия корен

– пълнозърнестите култури – овес, ръж, лимец

Разчитайте на тези храни и на приема на Простабор Форте за пълна грижа за простатата

Цинкът, освен че предпазва простатата от възпаление и влиза в състава на спермата, инхибира ензима, който превръща тестостерона в дихидротестостерон. Това хормонално преобразуване се посочва за основна причина за увеличаване на простатата. Същият ефект има и екстрактът от Сао палмето, който се съдържа в природния продукт Простабор Форте / Prostabor® Forte. Когато се комбинира приема на Простабор Форте с приема на достатъчно количество цинк с храната се постига оптимална защита от проблеми с простатата. Простабор Форте потиска разрастването на простатната жлеза, редуцира възпалението и отока в нея и спомага за нормализиране на размерите й.

borola