простатит симптоми

Мъжете не обичат да боледуват. Даже и когато имат здравословен проблем, те издържат до последно и пристъпват към лечение в крайни случаи. Трудно взимат превантивни мерки за своето здраве. Но има едно заболяване, което бързо може да накара мъжа да отиде на лекар и да предприеме необходимата терапия. Това заболяване е простатит. Симптоми в началния етап на заболяването може да липсват, но щом настъпят стават почти нетърпими.

Простатит: Симптоми с остър и хроничен характер

Простатит или възпаление на простатата, може да протече като всяко друго заболяване – в остра и хронична форма.
Остър простатит възниква рядко, но допусналите го пациенти имат доста мъчителни оплаквания. Характерните симптоми включват:

остра болка

болезнено уриниране

повишена температура

влошено общо здравословно състояние

Симптомите при хроничен простатит също са характерни. Ето кои са те:

перинеална болка (болезненост в областта между ануса и скротума)

проблеми с уринирането

секрет от уретрата (ясен признак за проблем с простатната жлеза)

Ако няма своевременна реакция при характерните за простатит симптоми, може да настъпят хормонални, сексуални и уринарни патологични състояния. Продължителното им развитие може да доведе до импотентност, безплодие и аденом на простатата (доброкачествено нарастване на простатната жлеза).

Заедно със сексуалните проблеми може да възникнат и психологически нарушения. Постоянната болка и редовните сексуални смущения на мъжа го разстройват. Появява се неувереност, тревога, безпокойство и потиснато настроение. Често се стига до раздразнителност и агресия към другите, дори и към най-близките хора. Човекът се затваря в себе си и не може да се концентрира върху нищо друго освен към характерните за простатит симптоми. Същевременно мъжът се страхува да отиде на лекар и да сподели своите проблеми. Така влиза в порочен кръг, който не трябва да се допуска.

Според научните изследователи пред хроничен простатит е изправен всеки трети мъж на възраст от 25 до 50 години.

Експертите считат, че редица негативни фактори могат да „подкопаят“ мъжкото здраве в най-неочаквания момент с мъчителните при простатит симптоми. Такива фактори са тютюнопушенето, алкохолът, бурните любовни афери, заседналият начин на живот.

Качествен съвременен подход при характерни за простатит симптоми

При симптоми на простатит е необходима навременна консултация с компетентни специалисти. При определяне на терапията се препоръчва прием на Простабор Форте / Prostabor® Forte. Той е изцяло природен продукт с доказано високоефективно действие при простатит и превенция към заболяването. При изявени симптоми стандартизираният препарат оказва благоприятно въздействие. Продължителната употреба на Простабор Форте не води до нежелани странични реакции и привикване.

 

borola