простатит

Повечето мъже, преживяли простатит, се стараят да се избавят дори от най-малкия спомен за заболяването и да се върнат към нормален начин на живот. В тази публикация ще помогнем с ценни съвети за постигане на тази цел. Те ще попречат и на вероятността от повторна поява на простатит. Специалистите препоръчват три важни правила: рационален хранителен режим, упражнения и профилактика с подходящ природен препарат.

Простатит: Рационално хранене

Подходящата диета за преболедувалите простатит има най-вече общоукрепващо действие за организма. Рационалното хранене може да помогне много на организма срещу разболяване, в това число и срещу простатит. Дори когато лекарят установи, че мъчителният простатит е успешно излекуван, се препоръчва определен режим на хранене.

Вредни са храните, които могат да доведат до възпаление на простатата. Такива са всички пушени, пържени, мазни и пикантни храни, полуфабрикатите, консервираните продукти, гъбите. Вредни за простатата са хранителните вещества, които имат високо съдържание на холестерол. Противопоказни са също алкохолът и кафето.

Уместно е да се поддържа нормалното функциониране на стомашно-чревния тракт с нискомаслени млечни продукти. Медикаментозното лечение на простатит отслабва имунната система на организма. Затова тя трябва да се подпомогне с богати на витамини храни. В менюто следва да се включат още: риба и месо без високо съдържание на мазнини, зеленчуци и плодове, зърнени храни, морски дарове и мед.

Спазването на тези хранителни правила ще помогне срещу повторна поява на простатит.

Активен начин на живот със спорт

Много е важно след преминалото лечение на простатит мъжът да не допуска заседнал начин на живот. Редно е да се отделят поне 15-30 минути от деня за терапевтични упражнения. Много полезно е ходенето пеш, изкачването на стълби, разходки на чист въздух.

Профилактика срещу простатит и повторната му поява с природен продукт

Профилактиката е необходима, за да се засили защитата на организма от поява на простатит и последиците от него. И е жизненоважна дори, когато заболяването е отминало.

Специалистите препоръчват прием на Простабор Форте/ Prostabor® Forte за превенция и овладяване на простатит. Простабор Форте е доказано ефективен и безвреден продукт. Съдържа чист и качествен екстракт от Сао Палмето, който е в точно преценено количество и в лесна за усвояване течна капсула (Solucaps). Има благоприятно действие срещу простатит, без да предизвиква нежелани странични реакции за организма.

borola