Увеличена простата – 6 мерки срещу симптомите

Много мъже имат увеличена простата, без дори да подозират за това. Когато не е провокирано от раково заболяване, уголемяването на простатата се означава като доброкачествена хиперплазия на простатата. В тези случаи състоянието не крие животозастрашаващи рискове. Най-неприятни за потърпевшите мъже са придружаващите симптоми.

В ранните фази на увеличаване на простатата мъжете често пренебрегват първите симптоми, включващи:

  • лека болка в слабините
  • дискомфорт в тазовата област
  • зачестяване на позивите за уриниране

Симптомите при увеличена простата постепенно се отежняват до почти пълно възпрепятстване на уринирането и сериозно задържане на урина в пикочния мехур.

Увеличаването на простатата е прогресивно състояние, а размерите на жлезата няма да се нормализират от само себе си. Това може да стане с прием на продукти, които намаляват възпалението и отока в нея. Именно такова доказано ефективно средство ще предложим в края на статията. За намаляване тежестта на симптомите мъжете могат да разчитат и на няколко изпитани мерки, които да прилагат в ежедневието си.

Увеличена простата – 6 препоръки

Много от мъжете, които са овладели своите проблеми с простатата, споделят, че са прилагали различни подходи за облекчаване на симптомите. След обобщаване на позитивния им опит може да се дадат няколко ефективни препоръки към мъжете, борещи се с увеличена простата:

  • след отиване до тоалетната правете колкото се може по-продължителни опити да уринирате. Починете минута-две и опитайте отново. Така с няколко опита ще успеете да освободите максимална част от мехура си
  • опитвайте да релаксирате мускулите на таза си и да ги отпуснете максимално при уриниране. Същото важи и за съзнанието. Психическото напрягане само затруднява допълнително уринирането
  • опитвайте да уринирате седнали, вместо прави. В много случаи това облекчава болките и улеснява извеждането на урината
  • докато сте в тоалетната, пуснете крана на чешмата или си представете течаща вода
  • повишете приема на течности, за да избегнете дехидратация, която допълнително затруднява уринирането. Избягвайте обаче прием на течности вечер, за да избегнете нощните позиви и появата на ноктурия
  • избягвайте консумацията на алкохол, защото той ускорява дехидратирането на организма

За нормализиране размерите на простатата

Посочените препоръки облекчават симптомите при увеличена простата, но както стана дума в началото за нормализиране размерите на жлезата са необходими допълнителни мерки.

Отдавна е призната ползата от приема на Сао Палмето за справяне с възпалената и уголемена простата и едновременно запазване на сексуалните функции. Висококачественият и стандартизиран екстракт от Сао Палмето в състава на Простабор Форте / Prostabor® Forte превръща този продукт в надеждно и сигурно средство, с което всеки мъж може да постигне намаляване размерите на простатата и облекчаване на неприятните симптоми.

 

borola