болка в слабините

Всеки мъж, страдащ от болка в слабините и ниския таз, трябва да подозира евентуални проблеми с простатата. В случаите на хронична болка с такава локализация, причините може да се търсят във:

  • възпаление на простатата (простатит)
  • уголемяване на простатата

И в двата случая говорим за типично мъжки проблеми, които засягат изключително голяма част от представителите на силния пол.

Кои са най-характерните симптоми при хронична болка в слабините и ниския таз?

Когато болката в областта на слабините и таза е предизвикана от проблеми с простатата, спектърът на оплакванията включва още:

  • болка и парене при уриниране (дизурия)
  • често и трудно уриниране
  • болезнена еякулация
  • общ дискомфорт в зоната на коремните органи
  • болезнени тестиси
  • грипоподобни симптоми с температура (при бактериален простатит)

Оплакванията може да протичат остро или да хронифицират. Общото и в двата случая е, че когато причината се крие в проблеми с простатата, оплакванията постепенно се влошават. Освен това те не изчезват самостоятелно, а трябва да се предприеме лечение, насочено към нормализиране размерите на простатата и овладяване на възпалението.

Методи за лечение на простатата при мъже с болки в слабините и ниския таз

Разработени са достатъчно ефективни методи за изследване на простатата. В някои случаи се проследява наличието на бактерии в урината или отделяния от простатата секрет. По този начин може да се установи дали болката в слабините и таза се дължи на бактериален простатит. В други случаи се проследяват размерите на жлезата за установяване на евентуална хиперплазия на простатата.

И в двата случая прогнозата е благоприятна при навременна реакция. Още по-бърз и позитивен е изходът, ако се разчита на доказани и ефективни продукти за простатата. За намаляване на възпалението и за нормализиране размерите на жлезата може да се разчита на Простабор Форте / Prostabor® Forte. Според лекарска преценка, той може да се прилага самостоятелно или допълващо към антибиотика при бактериален простатит. Простабор Форте има синергичен ефект спрямо антибиотиците, т.е. допълва и засилва ефектът им, при това напълно безопасно. Продължителният прием на Простабор Форте спомага за справяне с болката в слабините и таза и допринася за преодоляване на проблемите с простатата.

 

borola