доброкачествена хиперплазия на простатата

Простатата е много малък по размери, но много голям по важност орган при мъжете. Единственият й недостатък е в това, че тя по естествен път започва да създава проблеми с напредването на възрастта.

Увредена простата – симптоми и неудобства

Основната роля на простатата е в секретирането на течната компонента на семенната течност. Това предполага, че увреждането на функциите й трудно би могло да се докаже, ако не водеше до по-отчетливи физически проблеми. Основният симптом, насочващ към проблеми с простатата е именно една физическа проява – трудното и понякога невъзможно уриниране. Редом с това затруднение са налице инконтиненция (трудно задържане на урината), чести позиви за уриниране, непълно изпразване на пикочния мехур, податливост към често развитие на уроинфекции и др.

Тези симптоми на свой ред водят до сериозни неудобства. Мъжете, които имат проблеми с простатата са принудени много често да посещават тоалетната, притесняват се да приемат течности, изпитват притеснение и несигурност, водещи до психологични и сексуални проблеми.

Доброкачествена хиперплазия на простатата – най-честото увреждане на жлезата

Голяма част от мъжете, които имат проблеми с простатата, страдат именно от доброкачествена хиперплазия (уголемяване на простатата). Това състояние е характерно за повече от половината мъже на и над средна възраст и се дължи на факта, че размерите на жлезата непрекъснато нарастват, вследствие на промените, настъпващи след половото съзряване на мъжа и хормоналните изменения в тялото му. Именно поради това доброкачествената хиперплазия на простатата често се разглежда не като заболяване, а като естествено състояние.

Уголемена простата – проблемът може да е налице дори без симптоматика

Много мъже, които имат уголемена простата дори не подозират за това, защото симптомите се проявяват чак когато размерите на жлезата станат прекомерно голями и притискат плътно уретрата. На този етап започват да се усещат и проблемите с уринирането. Много важни в това отношение са профилактичните прегледи, чрез които заболяването на простатата се установява преди да се е проявило и съответно се избягват по-нататъшни затруднения и последствия.

Решение на проблема с доброкачествена хиперплазия на простатата

Това е медицинско състояние с широка социална значимост. Добрата новина е, че публичното разглеждане на проблема и редица проведени проучвания са довели до намирането на безвредно и категорично ефективно решение за преодоляването му. То се крие в природната сила на билката Сао Палмето.

Достатъчно ли е просто да се приема Сао Палмето при лечение на простата?

Преди всичко е необходимо правилно дозиране и приемане на екстракт от Сао Палмето, който да бъде оптимално пречистен, стандартизиран и в максимално усвоима за организма форма.
Точно това са показателите, на които отговаря екстрактът от Сао Палмето в природния продукт Простабор Форте. Така Простабор Форте се превръща в доказано ефективно средство за преодоляване на доброкачествена хиперплазия на простатата и улесняване живота на много засегнати от нея мъже.

borola