Тайните на здравата простата

Като един от важните органи в тялото на мъжа, простатата е незаслужено пренебрегвана до момента, когато напомни за себе си. В по-късните години от живота на мъжете много голям процент от тях усещат последствията от доброкачествено уголемената си простата.

Естествените промени, които настъпват с напредването на възрастта, предизвикват нарастването на размерите на тази жлеза. Нейното разположение в тялото е такова, че уголемяването й се явява сериозна спънка пред нормалното уриниране на мъжа и пред нормалното изпълняване на сексуалните му функции. Радващото е, че уголемяването (хиперплазията) на простата е обратим процес и всички неудобства, които то предизвиква, могат да отшумят с възвръщането на нормалните й размери.

Този процес не изисква кой знае колко сериозни мерки или лишения, напротив. Въпреки трудностите и сериозните оплаквания, които уголемената простата предизвиква, тайните на доброто й здраве се крият в полагането на почти минимални усилия от страна на мъжете. Като един от ключовите фактори, поддържащи доброто простатно здраве и намаляващи риска от хиперплазия, се посочва физическата активност.

Умереното натоварване на тялото и упражненията, заздравяващи тазовата мускулатура в частност, се считат за много полезни за стимулиране на кръвообръщението и оросяването на простатната жлеза. От друга страна спомагат за преустановяване на възпалителните процеси в нея.

Здравословният начин на живот и поддържането на тонуса на мускулатурата в областта на таза могат сериозно да допринесат за облекчаване на затрудненията при уриниране, за оредяване на честите позиви, както и за по-безпроблемното им удържане. Тези мерки може успешно да се комбинират със здравословен и подходящ хранителен режим, включващ някои специфични продукти, които ще разгледаме в следваща публикация. Към тях се препоръчва да се прибави и приемът на природния продукт Простабор Форте.

Благодарение на уникалното действие на активната си съставка (екстракт от Сао Палмето), Простабор Форте облекчава възпалението и допринася за ефективното и безвъзвратно връщане на нормалните размери на простатата.

borola