Интересни факти за доброкачествената хиперплазия на простатата

В първата част на новината Ви запознахме с няколко интересни факта, свързани с доброкачествената хиперплазия на простатата като това, че тя е едно от най-често срещаните заболявания при мъжете, защо трябва да бъде своевременно лекувана, както и това, че с течение на времето, заболяването може да причини удебеляване на пикочния мехур и намаляване на капацитета за вместимост на урината.
В настоящата втора част на новината ще Ви запознаем с още няколко полезни факта относно последствията от липсата на лечение на заболяването, както и кой е най-подходящият начин да се справим с него.

4. Съществува вероятност останалата в пикочния мехур урина да доведе до развитие на инфекции, както и да причини формирането на камъни в мехура, предизвикващи болка. Микроорганизмите, съдържащи се в задържаната течност се размножават и може да предизвикат възпалителен процес. Концентрирането и кристализирането й пък могат да доведат до оформяне на камъни. Симптомите на това състояние стават факт, когато камъкът раздразни лигавицата на мехура, както и когато спре потока на течността. Кои са основните симптоми на състоянието?

– подут и болезнен корем
– наличие на кръв в урината
– трудности при уриниране
– наличие на дискомфорт и болка в половия орган
– треска

5. Доброкачествената хиперплазия на простатата не е раково образувание и не повишава опасността от развитието на такова. Важно е да се уточни обаче, че тези заболявания могат да възникнат едновременно, ето защо е препоръчително посещение при уролог, който ще определи за кое от двете се касае в конкретния случай.

6. Според специалисти ненавременното лечение на доброкачествената хиперплазия на простатата е възможно да причини хронична бъбречна недостатъчност. Невъзможността на урината да изтече е причината за нейното обратно връщане към бъбреците и формирането на оток. В случай, че запушването причини обратното връщане на урината в посока към двата бъбрека, това повишава кръвното налягане и е възможно да се развие бъбречна недостатъчност.

След изчитане на тези редове сами разбирате колко важно е мъжете да не чакат и да вземат навременни мерки за лечение на доброкачествената хиперплазия на простатата. Доказано ефективно решение за овладяване на проблема е природния продукт на фирма Борола – Простабор Форте. Простабор Форте преодолява възпаленията на пикочния мехур, простатата и уретрата. Редовният прием на Простабор Форте понижава значително силата на леко и средно изразените симптоми на доброкачествената хиперплазия на простатата.

borola