Правилното хранене и природната сила в полза на простатата

Въпреки гръмкото си име, състоянието, известно като доброкачествена хиперплазия на простатата, не бива да буди силни страхове у милионите мъже, които засяга. Уголемената простата не е раково заболяване и е доказано, че не повишава риска от развитие на такова. Само при много рядко срещащите се по-тежки случаи е необходимо медикаментозно или хирургично лечение.

При нормални обстоятелства овладяването на симптомите и възстановяването на нормалните размери на простатата е възможно с поддържането на здравословен хранителен режим и приемането на природни продукти, съдържащи естествени безвредни съставки, намаляващи възпалението в жлезата.

Ще представим информация за някои плодове и зеленчуци с доказан благоприятен ефект върху оплакванията на мъжете с простатна хиперплазия. Много подходящ е редовния прием на зеленчуци и плодове, богати на антиоксиданти. Тези вещества имат доказано противовъзпалително действие и подпомагат способноста на организма да преодолява инфекциите. Проведено в Съединените щати изследване на 6000 мъже, на възраст между 45 и 80 години, е проследило връзката между хранителните им навици и състоянието на простатата.

Голямият брой проследени пациенти позволява данните да се считат за достатъчно показателни. Според тях приемът на зеленчуци, богати на витамин С, лутеин и други каротеноиди се свързва с доброто простатно здраве. Такива зеленчуци са морковите, тъмните листни зеленчуци, червените чушки, доматите, броколите и семената – най-вече лененото и тиквените семки.

Сред плодовете, богати на антиоксидантни вещества, водещо място заемат ягодите, портокалите, кивито, грейпфрутите и другите ярко оцветени плодове.

Много важно от гледна точка на храненето е и наблягането на нискомаслени и богати на фибри продукти. Това съотношение се свързва с поддържането на баланса на половите хормони в мъжкия организъм, а уголемяването на простатата е състояние, дължащо се в голяма степен на нарушаването на този баланс. Това допълнително затвърждава ползите от приема на пресните природни дарове, богати на фибри – бобовите зеленчуци, ябълките, кайсиите, смокините.

Допълнителна мярка към здравословното хранене в борбата за поддържане на здрава простата е приемът на продукти, събрали в себе си вещества, директно борещи се с простатната хиперплазия. Такова вещество е екстрактът от Сао палмето. Оптимални дози от него са включени в състава на Простабор форте. Така Простабор форте се превръща в уникален продукт, който регулира ензимните и хормоналните системи, предизвикващи уголемяване на простатата. С негова помощ тя намалява размера си и се облекчават множеството смущения, които предизвиква.

borola