Здравето на простатата зависи от начина на хранене

В първата част на статията ви разкрихме част от храните, за които съществуват научни доказателства относно свойствата им да намаляват риска от развитие на едно от най-честите заболявания с урологичен характер при мъжете – доброкачествената хиперплазия на простатата.

Това са плодовете с високо съдържание на витамин С (лимони, портокали, грейпфрути и др), както и естествените източници на лутеин и бета каротин (спанак, маруля, зеле, лапад, червени чушки, карфиол, моркови). Във втората част на материала ще ви запознаем с останалите правила, свързани с начина на хранене, гарантиращи здравето на простатата, които е добре да следва всеки представител на силния пол, независимо от възрастта си.

3. Увеличете консумацията на домати. Оказва се, че доматите са едни от най-здравословните за простатата на мъжа храни. Причината е, че те са богат източник на вещества, необходими за правилното й функциониране – витамин С и лутеин. Освен това в червения зеленчук се съдържа високо количество ликопен. Ликопенът представлява един от най-мощните антиоксиданти, чието присъствие е регистрирано в хранителните източници. Множество проведени изследвания доказват, че той понижава опасността от развитие на рак на простатата при мъжете. Всичко изброено до тук представлява напълно достатъчна причина представителите на силния пол да прибавят големи порции от този зеленчук към дневното си хранително меню.

4. Включете към обяда или вечерята си храни, съдържащи цинк като стриди, нахут, черен шоколад, пшенични кълнове и сусам. Установено е, че в простатата се съдържа няколко пъти по-високо количество цинк в сравнение с всички останали органи. Цинкът намалява риска от доброкачествено уголемяване на простатата с 32%.

Аналогично на цинка действие притежава активната съставка на висококачествения природен продукт Простабор Форте. Съществуват експериментални данни, които доказват, че Простабор Форте потиска разрастването на простатната тъкан и проявява противовъзпалителен ефект. Всички тези свойства превръщат Простабор Форте в отлично решение за поддържане здравето на простатата.

borola