Освен забавление за Хелоуин, тиквата може да ви донесе и здрава простата!

Едва ли има мъж, който на младини да се е интересувал кой знае колко от своята простата. Повечето мъже обаче в по-късен етап от живота си съжаляват, че не са го правили. Простатната жлеза при младите мъже се развива по начин, подобен на тялото им – непрекъснато нараства на размери. Така от големина колкото царевично зрънце при малките момчета, тя достига размерите на орех след пубертета. И ако мъжкото тяло на тази възраст е достигнало максималните си размери и спира да расте, то това далеч не важи за простатата. Тя продължава да увеличава своите размери, които при над 80% от възрастните мъже предизвикват различни пикочо-полови оплаквания.

В стремежа за търсене на изход от това почти повсеместно мъжко страдание, различни здравни организации изследват всевъзможни продукти, чийто прием да намали размерите на разрастналата се простата. Затова непрекъснато се търсят средства, които могат да помогнат за овладяване на състоянието, известно като доброкачествена простатна хиперплазия. В тази насока са проведени няколко различни лабораторни проучвания, които са доказали, че консумацията на тиквени семки повлиява много добре простатата и спомага за редуциране на доброкачественото и уголемяване.

Конкретният механизъм, по който консумацията на тиквени семки спомага за нормализиране размерите на простатата, се дължи на особения им състав. Доказано е, че те инхибират дейността на специфичен редуктазен ензим в простатата, който превръща тестостерона в дихидротестостерон. Това е нормален процес в мъжкия организъм, но натрупването на прекомерно големи количества дихидротестостерон се счита за основна причина за уголемяването на простатата. Ето защо намаляването на неговото количество под влияние на веществата в състава на тиквените семки може да бъде в помощ на всеки мъж с уголемена простата.

Редовната консумация на тиквени семки може да се комбинира много успешно с приема на утвърдени продукти, които подпомагат оздравяване на простатата, намаляване на нейните размери и преодоляване на последствията от уголемяването й. Доказан продукт, осигуряващ здрава простата е Простабор Форте, който съдържа екстракт от Сао Палмето. Той е разработен и стандартизиран така, че успешно повлиява процесите, водещи до уголемяване на простатата. Така след употребата на Простабор Форте може да се отчете значително намаляване размерите на простатната жлеза и отшумяване на симптомите и неудобствата, които тя провокира – често уриниране, слаба струя с усещане за ненапълно изпразнен пикочен мехур, сексуални смущения.

borola