Простатата – второто сърце на мъжа!

Много специалисти наричат простатата второто сърце на мъжа. Причината е, че за повечето от тях здравословното състояние в сексуален аспект е важно толкова, колкото и общото състояние на организма.

Заболяванията на простатата се възприемат като едни от съвременните бичове за здравето на мъжете. В последно време успоредно с повишаване на здравната култура на пациентите те усиленно търсят информация за проблема в интернет и специализираната литература.

Едно от най-разпространените заболявания на простатата, будещо въпроси и притеснения, е доброкачественото й уголемяване. Най-честите симптоми, измъчващи мъжете с доброкачествена простатна хиперплазия са многократните нощни уринирания, които нарушават съня на мъжа. Човек нормално уринира през два часа, но в случая това се осъществява през 15-30 минути. Мъчително за мъжа е и усещането за недоизпразнен пикочен мехур.

Какви съвети дават специалистите, с цел предотвратяване на доброкачествената простатна хиперплазия?
Необходимо е веднъж годишно мъжете да осъществяват контролен преглед на простатната жлеза. При представителите на силния пол, преминали 50-годишна възраст следва да се направи ректално туширане на простатата (опипване на простатата през ректума). Препоръчва се и изследване на т.н. простатен специфичен антиген, което е важно за ранното диагностициране на доброкачествената простатна хиперплазия.

Какви са методите на лечение на доброкачествената простатна хиперплазия?
На първо място мъжът трябва да потърси помощ от уролог, като в никакъв случай не бива да се прибягва към самолечение. Въпреки, че на пазара се предлагат различни лекарствени средства, приложението им без предписание от специалист е равнозначно на неправилно лечение на доброкачествената простатна хиперплазия.

Едно от природните средства, които ефективно подобряват състоянието при доброкачествена простатна хиперплазия е Простабор Форте. Простабор Форте съдържа висококачествен екстракт от плодовете на Сао палмето, който потиска разрастването на простатната тъкан, като редуцира отока и възпалението й. Редица клинични проучвания доказват ефективността на активната съставка на Простабор Форте при доброкачествено увеличение на простатата.

borola