трудно уриниране

Трудно уриниране, съпроводено от смущаващи позиви за често уриниране са оплаквания, които задължително трябва да насочват мъжете към преглед при уролог. Това са два от главните симптоми при проблеми с простатата, най-вече при доброкачествено уголемяване на жлезата.

Колко често е нормално да се уринира

Изчислено е, че при нормални условия човек “ходи по малка нужда” около 6-7 пъти на ден. Нормално е при повишена консумация на течности честотата да се увеличи. Това обаче е обосновано явление. По-смущаващо е безпричинното зачестяване на позивите за уриниране, при това придружени от затруднения с провеждането на урината и невъзможност за “стискане”.

Как простатата води до трудно уриниране и други отделителни проблеми при мъжете?

Една от характерните и предразполагаща към проблеми особеност на простатата е това, че тя постепенно увеличава размерите си с годините. От друга страна анатомичното й разположение е такова, че уголемяването й неминуемо води до смущения от рода на трудно уриниране, слаба струя, невъзможност за пълно изпразване на пикочния мехур и прочее. Уретрата – тръбичката, която отвежда урината от мехура и я насочва към пениса обхваща простатата като пръстен. Така нарастването на жлезата притиска и постепенно блокира преминаването на урината през уретрата и затруднява нормалното уриниране. Затова проблеми с простатата са първото съмнение, което трябва да се появи у мъжете с трудно уриниране, особено ако са около и над средна възраст.

Основно потърпевши са възрастните мъже

Уголемяване на простатата се наблюдава като доброкачествено и естествено състояние при много от възрастните мъже. Счита се, че основна причина за това е натрупването на различни продукти, оставащи в жлезата и увеличаващи размерите й. Именно прекъсването на тези процеси и блокиране натрупването на подобни продукти се счита за ключов фактор за нормализиране размерите на простатата и преодоляване на проблемите с уринирането.

Кой е идеалният продукт за това?

Максимална ефективност и безопасност за разрешаване на проблема с уринирането при мъжете предлага приемът на природния продукт Простабор Форте. Неговото действие е насочено към потискане на ензимните реакции, които водят до уголемяване на простатата и предизвикват последващи затруднения с уринирането. Така Простабор Форте се превръща в продукт, на който всеки мъж със затруднено уриниране, предизвикано от проблем с простатата, може да разчита.

borola