Увеличена простата – 4 важни факта

Увеличената простата е състояние, характерно за представителите на силния пол на възраст между 50 и 60 години. Касае се за доброкачествено разрастване на клетките на простатата, които увеличават размера и броя си, вследствие на което обема на жлезата нараства.

Простата – същност

Простатата представлява жлеза с малки размери, която е част от половата система на мъжа. Разположена е под пикочния мехур и опира до крайната част на ректума (дебелото черво). Здравата простата е с форма на кестен. Обхваща подобно на маншон началото на уретрата. Простатата се разделя на две части – централна (частта, разположена в непосредствена близост до уретрата) и периферна.

Увеличена простата – най-важното

1. Увеличена простата – какви са причините?

Сред основните фактори за увеличаване на простатата са възрастта, наследствеността, мъжките полови хормони, хранителните дефицити и др.

2. Увеличената простата може да застраши мъжкото здраве

Много представители на силния пол считат, че уринарните проблеми представляват естествена и непредотвратима част от процеса на стареене. Вследствие на това грешно убеждение те примирено ги възприемат като необходимо зло и им позволяват да се настанят трайно в ежедневието. Много мъже обаче не знаят, че тези проблеми може да бъдат лекувани успешно.

3. Нелекуваната простата може да предизвика постоянно задържане на урина

Ако пациентът постоянно задържа урина, той може да изпита сериозни затруднения с уринирането дори, когато пикочния му мехур е пълен. Според специалисти някои мъже задържат повече от литър и половина урина в мехура си, а при уриниране отделят само няколко капки. В тези случаи се налага търсенето на спешна медицинска помощ. Ето защо с цел да се предотврати този проблем е препоръчително още при първите симптоми на увеличена простата представителите на силния пол да потърсят помощ от уролог.

4. Простабор Форте е доказано ефективно природно средство при увеличена простата

Според проведени проучвания на специалисти активната съставка на Простабор Форте / Prostabor® Forte – Сао Палмето ефективно потиска ензимните системи, нарушаващи баланса на мъжките полови хормони. По този начин намалява разрастването на простатната тъкан чрез понижаване на възпалението и отока. Простабор Форте е препоръчван от много лекари и пациенти, тъй като е ефективно средство за преодоляване на един от най-често срещаните проблеми при мъжете – увеличената простата.

borola