простатит

Ако страдате от болезнено и трудно уриниране, ако болка се появява и по време на еякулация, много вероятно е да страдате от простатит. Състоянието се появява при половината от мъжете в определен етап от живота им и е причина за поне 25% от посещенията при уролог.

В основата на простатита стои възпаление на простатата, което може да протече в 4 различни форми, като симптоматиката често се припокрива. Причините за появата им са различни, но за овладяването им може да се разчита на едно комплексно средство. Ще разгледаме какво е характерно за отделните типове простатит и кое е въпросното облекчаващо проблема средство, за да сме от помощ на всеки мъж, търсещ решение срещу простатит.

Остър бактериален простатит

Това е най-рядко срещаната форма. Причинява се от бактерии от родовете Klebsiella или Echerichia. Симптомите включват:

  • висока телесна температура
  • болка в ниския таз, засилваща се при уриниране
  • чести позиви за уриниране, но с малко количество отделена урина
  • уголемена простата

Хроничен бактериален простатит

Острата форма се среща рядко, но често се случва състоянието да хронифицира, особено ако не се овладее напълно при първата поява. Симптомите силно наподобяват тези при остър бактериален простатит. Повтарят се през определено време, но не са толкова силно изразени. Често е налице и придружаваща уроинфекция.

Небактериален простатит

Както се познава от името, тук няма бактериална инфекция, но възпалението на простатата е налице. Симптомите се припокриват с горепосочените, а причините не са точно изяснени. Счита се, че може да се дължи на вируси, хламидия и др.

Хроничен простатит

Това е най-често срещаната форма на заболяването. Налице са характерните за простатит симптоми, но не и възпаление или бактериална инфекция. Затова състоянието се означава и като синдром на хроничната болка в ниския таз. Освен нея се наблюдават и другите симптоми, характерни за простатита като цяло. Най-характерни са честото и трудно уриниране и уголемяването на простатата.

За справяне с различните форми на простатит

За трайно облекчаване симптомите на простатит, за намаляване размерите на жлезата и облекчаване на уринирането помага приемът на Простабор Форте / Prostabor® Forte. Екстрактът от Сао палмето, включен в Простабор форте, помага за справяне с различните форми на простатит и с доброкачественото уголемяване на простатата (хиперплазия на простатата).

 

borola