простатит

Всеки мъж над 30 годишна възраст е изложен на повишен риск от едно типично мъжко заболяване. То засяга простатата – жлеза, която само мъжете имат, и която с напредване на възрастта се превръща в най-проблемния им орган. Въпросното заболяване е простатит, известно и като възпаление на простатата.

Простатит и неговите болезнени прояви

Простатата е разположена в областта на таза, между ануса и пикочния мехур, обхващайки като пръстен уретрата. Заобиколена е от множество тазови мускули. Вследствие на възпалението й те се свиват, причинявайки болезнени спазми и натиск върху жлезата. Това разположение на простатата е причина при простатит да са налице разнообразни и засягащи цялата тазова зона симптоми като:

– често и трудно уриниране, в много случаи – болезнено

– дискомфорт при сядане

– усещане за парене и стискане в областта между тестисите и ануса

– болка при движение на тялото

Типове простатит и ефективно средство за овладяването им

Разглеждат се няколко отделни типа простатит, разделени според причините за поява и според начина им на протичане:

– инфекциозен и неинфекциозен простатит

остър и хроничен простатит

Най-труден за овладяване е неинфекциозния хроничен простатит, при който няма следи от бактерии в урината, но са налице типичните за простатит симптоми. Това налага по-особен тип лечение, винаги по преценка на лекаря.
По-лесни за овладяване са инфекциозните простатити. При острите се прилага антибиотик, а ако не се излекуват напълно, често хронифицират. Именно затова е необходимо сериозно отношение при всяка форма на възпаление на простатата.

Като допълнение към антибиотичната терапия при остър простатит, както и за трайно справяне с хроничната форма, е удачно да се приема природният продукт Простабор Форте / Prostabor® Forte. Благодарение на своя състав (висококачествен стандартизиран екстракт от плодовете на Сао палмето) той допринася за намаляване възпалението на простатата и нормализира размерите й.

 

borola