възпаление на простатата

Възпаление на простатата, или простатит, се развива поради много и различни причини. Проявява се със сериозни симптоми, които обаче може да се объркат с оплакванията при други заболявания.

Най-честите причини за възпаление на простатата

Възпаление на простатата най-често се развива като последствие от различни уринарни инфекции като цистит, уретрит и др. Връзката между тези заболявания се обяснява с чисто анатомичната близост на простатата до уретрата, по която мигрират бактериите, причиняващи уроинфекция. Стигайки до простатата, бактериите предизвикват простатит.
Възпаление на простатата може да се развие и вследствие на процедури, засягащи жлезата. Например след операция на простатата, след биопсия и др.

Възпаление на простатата – симптоми

Тежестта на характерните за простатит симптоми се определя основно от това колко време се е развивало заболяването. Налице са основно проблеми с уринирането и сексуални смущения като затруднена еякулация. Това се дължи на факта, че урината и семенната течност преминават през зоната на простатата по пътя извън тялото.

Конкретната симптоматика включва:

– болки при уриниране и еякулация

– често и трудно уриниране

– ноктурия

– болки в таза и слабините

С какво най-често се бъркат симптомите на простатит?

Наблюдаваните при простатит симптоми наподобяват тези при други често срещани проблеми с простатата, които обаче имат друго естество. Такива проблеми са доброкачествена простатна хиперплазия, рак на простатата и др. Важно е при оплаквания да се направят съответните изследвания за точно диагностициране на конкретния проблем.
При установено възпаление на простатата, както и при уголемена простата, може да се разчита на природния продукт Простабор Форте / Prostabor® Forte. Той съдържа оптмално количество пречистен и стандартизиран екстракт от Сао палмето, който намалява възпалението и помага за нормализиране размерите на простатата.
Освен да разпознава характерните симптоми на проблеми с простатата, за всеки мъж е важно също да знае, че те много лесно може да отшумят, ако разчита на доказаната ефективност на природния продукт Простабор Форте.

 

borola