Простата е жлеза от мъжката репродуктивна система, която може да се нарече ахилесовата пета на силния пол. Често се поразява от различни заболявания – възпалителни в млада възраст, доброкачествена хиперплазия, карцином и др.

За здрава простата не забравяйте основни правила

Спортувайте

Редица проучвания показват, че спортуващите мъже са по-малко застрашени от заболявания на простатата. Ако не обичате да спортувате редовно, поне може да правите лека гимнастика и да ходите по-често пеша – това подобрява циркулацията на кръв в долната част на таза.

Проявявайте сексуална активност

Нередовният полов живот повишава риска от проблеми с мъжката жлеза.

Ограничете мазнините

Проучване, проведено в Харвард показва, че при мъже, които приемат по 90 г. мазнини дневно, рискът от поява на проблеми с простата е два пъти по-голям в сравнение с тези, които са консумирали под 60 г. Доматите, броколите, карфиола и зелето задължително трябва да присъстват в менюто на мъжа. Доматите са богати на ликопен, който е мощен антиоксидант с антиканцерогенно действие.

Не прекалявайте с млечните продукти

Проучвания показват, че калцият повишава риска от заболяване на простатата. Червеното вино обаче се препоръчва, поради съдържащия се в него антиоксидант ресвератрол.

Простата – какво подсказва, че нещо не е наред?

Оплакванията, които подсказват, че нещо не е наред с простатата са чести позиви за уриниране, трудно уриниране, парене, болка.

Проблем с простатата? Лекът може да е във вашата кухня

Всеизвестен е фактът, че чесънът притежава мощни антибактериални и антисептични свойства, които са използвани още от древни времена. Проблемите с простатата могат значително да бъдат облекчени с него. Той е изключително ефективно средство за укрепване на имунната система и повишаване на жизнените сили на мъжа. Антибактериалните му свойства са достатъчно силни, за да се преборят с редица бактерии, както и да облекчат проблемите с простатата. Единственото, което се изисква от вас е да изяждате по една скилидка чесън, след което да изпивате по половин чаша вода.

За здравето на простата – приемайте Сао Палмето

Екстрактът от Сао Палмето има доказан ефект за здравето на простатата. Ефектът му се дължи на количеството наситени и ненаситени мастни киселини и фитостероли, които влияят благоприятно на метаболизма на мъжките полови хормони. Съдържа се като активна съставка в природния продукт Простабор Форте / Prostabor® Forte в ефективна мастноразтворима форма Solucaps (течни капсули), която осигурява по-бързо и цялостно усвояване от организма.

 

borola