възстановяване след операция на простатата

Бързото възстановяване след операция на простатата е важна задача за все повече мъже. Хирургичната интервенция е крайното средство за лечение на уголемена простата. Ефектът от нея е почти винаги позитивен, пациентите реагират много добре, а оплакванията трайно отшумяват. Все пак е добре всеки мъж да знае, че преди да се прибегне до операция на простатата трябва да се изпробват по-безобидните методи за нормализиране на размерите й.

Възстановяване след операция на простатата

Първостепенни задачи: Най-важното за бързото възстановяване след операция на простатата е да се осигури време за почивка. В болшинството от случаите в първите дни след интервенцията са налице инконтиненция (трудно задържане на урината), болки в слабините и таза и др. От първостепенна важност е пациентът да си осигури покой, за да отминат постоперативните проблеми.

Потенциални рискове: Според наличните проблеми с простатата се прибягва до различни оперативни интервенции. В болшинството от случаите хирургичната интервенция е минимална. Затова повечето мъже се радват на бързо възстановяване след операция на простатата. Все пак винаги е налице риск от потенциални усложнения. Документирани са случаи на импотентност, трайна инконтиненция и сериозни сексуални проблеми след оперативната намеса. Това подчертава колко важно е преди да се прибегне до операция да се опитат останалите методи за лечение на проблеми с простатата.

Допълнителни мерки: За максимално бързо възстановяване след операция на простатата трябва да се вземат и някои допълнителни мерки. Важно е да профилактират евентуалните възпаления на жлезата и да се вземат мерки за намаляване на постоперативния оток.

Операция на простатата – възможна алтернатива

Най-удачният и безопасен първи избор за решаване на проблемите с простатата е приемът на природни продукти за намаляване на размера й. В това отношение винаги може да се разчита на висококачествения продукт Простабор Форте / Prostabor® Forte.

Простабор Форте съдържа пречистен и стандартизиран екстракт от Сао палмето. Той действа за намаляване размерите и овладяване на възпалението на простатата. От една страна, това превръща Простабор Форте във възможна алтернатива на оперативното лечение, когато то не е неотложно. От друга страна, продуктът може да се приема като средство за бързо възстановяване след операция на простатата. И в двата случая Простабор Форте е удачно средство на избор за възстановяване и поддържане здравето на простатната жлеза.

 

borola