хипертрофия на простатата

Постепенната хипертрофия на простатата и нарастването на размерите на жлезата е нормално явление в живота на мъжа. Състоянието невинаги провокира смущаващи симптоми и само в отделни случаи изисква сериозна лекарска намеса. Потенциалните усложнения при увеличена простата обаче изискват на проблема да се погледне сериозно в 2 насоки:

  • да се потърси навременно съвет от лекар при по-сериозни оплаквания
  • да се провеждат удачни профилактични грижи за нормализиране размерите на жлезата

Кога доброкачествената хипертрофия на простатата изисква консултация с лекар?

В началните стадии на хипертрофия на простатата оплаквания липсват. Типичните за уголемена простата симптоми и трудностите с уринирането се появяват едва в по-напредналите фази на заболяването. Дори на този етап обаче оплакванията невинаги са сериозни. Повечето мъже с хипертрофия на простатата съобщават за чести позиви, съпроводени с трудно уриниране на слаба струя.

Когато тези затруднения започнат да се повтарят смущаващо често, е време за консултация с лекар. Към задължителна и бърза такава обаче насочва появата на още по-сериозни симптоми като:

Препоръки за превенция и забавяне увеличаването на простатата

Като нормална част от живота на мъжа, постепенната хипертрофия на простатата трудно може да се избегне. Успешни профилактични грижи обаче може да се полагат за смекчаване тежестта на симптомите. Придържането към някои основни препоръки може от една страна да отложи нуждата от лекарска намеса, а от друга да намали тежестта на тези симптоми. Въпросните препоръки включват:

1. Намаляване приемът на течности вечер

2. Избягване консумацията на кофеинови напитки, поради диуретичното им действие

3. Прием на висококачествен екстракт от Сао палмето

Простабор Форте / Prostabor® Forte е природен продукт с екстракт от Сао палмето, отличаващ се от останалите предлагани у нас продукти за увеличена простата. Предимствата на Простабор Форте идват от:

  • високото качество на екстракта от Сао палмето
  • иновативната фармацевтична форма – екстрактът от Сао палмето е включен в много лесно усвоимата форма – течни капсули (Solucaps)

Приемът на Простабор Форте е природосъобразно и ефективно решение за профилактика и овладяване на проблемите с простатата и намаляване на нуждата от лекарска намеса.

 

borola