уголемена простата

Консумацията на малко количество тиквени семки всеки ден оказва положителен ефект при уголемена простата. Това е заключението на експерти от Европейската агенция по лекарствата (EMA) и Европейска научна кооперация по фитотерапия (ESCOP). В редовете по-долу ще разкрием повече за изключителните свойства на това любимо лакомство на мъжете и за природния начин, по който те могат да усилят ефикасността му.

Проучвания, подкрепящи ползите от тиквените семки срещу уголемена простата

Редица изследвания доказват, че тиквените семки са ефективни за овладяване на симптомите на уголемена простата. Така например наскоро проведено проучване сред пациенти с доброкачествена простатна хиперплазия, както е известно в медицината това състояние, показва, че ежедневният прием на три супени лъжици смляно тиквено семе в продължение на 2 месеца води до преодоляване на проблемите с уринирането. Резултатите еднозначно сочат, че доброволците уринират по-лесно и по-рядко. „Справянето с уринарните смущения спомага за повишаване качеството на живот на участниците“, категорични са авторите на експеримента.

Препоръчително дневно количество тиквени семки при мъжете с уголемена простата

Европейската агенция по лекарствата препоръчва на представителите на силния пол, страдащи от уголемена простата, да консумират между 2,5 и 7,5 гр тиквени семки дневно, за да се насладят на оздравителния им ефект. Европейската научна кооперация по фитотерапия и Германската Комисия-Е (Немските здравни власти), пък съветват приемът на семена от тиква да не пада под 10-20 гр на ден. Здравните експерти у нас препоръчват да се търси „златната среда“. Освен това съветът им е вкусното лакомство да се консумира в суров вид, защото след топлинна обработка то губи част от полезните си свойства. В случай че се добавят към салатата, не бива да се прекалява със солта, тъй като тя води до задълбочаване на проблемите с простатата и до покачване на кръвното налягане.

100% природно средство, което многократно увеличава положителния ефект на тиквените семки срещу уголемена простата
Видни български уролози напомнят, че Простабор Форте / Prostabor® Forte е неизменно допълнение в лечението на уголемена простата. Този изцяло натурален продукт с доказани свойства и безкомпромисно качество многократно усилва ефекта от диетата. Тайната на безотказното му действие се крие в оптималното количество високопречистен стандартизиран екстракт от Сао палмето (Сереноа репенс) – малката палма джудже с огромни ползи за здравето на простатата. Прецизно дозирана във всяка капсула, активната съставка потиска разрастването на простатната тъкан. В резултат отокът и възпалението изчезват, а проблемите с уринирането остават в миналото. Освен че е ефективен, Простабор Форте е напълно безопасен. Ето защо е идеалното средство за дългосрочна употреба. Предлага се под формата на иновативни течни капсули (Solucaps), които гарантират цялостно и бързо усвояване на активното вещество, а оттам и по-мощен ефект. Простабор Форте има удобен прием и е икономически изгоден.

borola