Доброкачествена хиперплазия на простатата – какви въпроси тормозят мъжете? - Преглеждания: 0 Външни публикацииentan.bgРазширени вени – причини, симптоми и лечениеcalorex.bgИндекс на телесната маса – началните стойности са важни!feminorm.comЗдрав сън при зрели жени – преодолимо предизвикателство!gingira.bgСлънцезащита за деца – ето най-разпространените митове!imunobor.comСлаба имунна система при деца – последица от пандемиятаocolut.comЛекарство за катаракта – ще замени ли операцията? Full view

Доброкачествена хиперплазия на простатата – какви въпроси тормозят мъжете?

Аденомът на простатната жлеза, известен още под името доброкачествена хиперплазия на простатата е главната причина за възникване на проблеми при уринирането при мъжете в напреднала възраст. Заболяването датира още от древен Египет, откъдето идват и първите исторически сведения за него, открити върху папируси.

Днес, според мнението на някои медицински специалисти, доброкачествената хиперплазия на простатата бележи своето начало след преминаването на 50-годишна възраст, но според други първите й признаци, могат да се появят и след достигането до 35 години. Тъй като това е най-масово разпространеното заболяване при мъжете, нека видим кои са въпросите, които всеки от тях поне веднъж си е задавал, както и какъв е техния отговор.

1. Какво представлява доброкачествената хиперплазия на простатата?

Доброкачествената хиперплазия на простатата е свързана с напредналата възраст и увеличаване размерите на простатната жлеза. Важно уточнение, което тук е необходимо да се направи е, че разрастването й не се получава вследствие на инфекция или злокачествен процес. Възможно е уголемяването на средния дял на жлезата да провокира притискане на пикочния канал и да се стигне до проблеми в уринирането. Най-разпространените нарушения в този случай са честото уриниране, изтъняването на струята на урината, усещането за неизпразнен мехур непосредствено след края на уринирането и др. Ако степента на притискане на простатата е по-висока това може да доведе до “блокиране” на уретрата. Вследствие на него, бъбреците могат да бъдат сериозно увредени.

2. Има ли връзка между рака на простатата и доброкачествената простатна хиперплазия?

Отговорът на този плашещ повечето мъже въпрос за щастие е отрицателен. Според медицинските специалисти, въпреки големите размери, които може да придобие простатната жлеза, нейното уголемяване е напълно доброкачествено. Ето защо всички мъже с този проблем могат да бъдат спокойни – разрастването на простатната жлеза не предвещава бъдещо развитие на рак на простатата.

3. Как можем да се справим с доброкачествената хиперплазия на простатата?

В помощ на мъжете специалистите от фирма Борола са създали природен продукт, предназначен специално за тези, които страдат от този проблем. Той се нарича Простабор Форте. Простабор Форте съдържа естествена съставка – високопречистен екстракт от растението Saw Palmetto, за който е научно доказано, че потиска разрастването на простатната тъкан, редуцирайки настъпилото възпаление и оток.

borola

guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x
()
x