проблеми с уринирането

Един от най-честите проблеми, които застигат мъжете след навършване на определена възраст, е доброкачествено уголемяване на простатната жлеза (доброкачествена хиперплазия). Този проблем може да бъде идентифициран след появата на някои от най-типичните му проявления, свързани най-вече с проблеми с уринирането. Те се изразяват в чести позиви за уриниране, зачестяване на нощното уриниране, слаба струя и трудно започване на уринирането, както и усещане за непълно изпразване на мехура.

Ефикасни съвети за облекчаване на проблеми с уринирането при доброкачествено уголемена простата

Повишаване на ежедневната активност

Заседналият начин на живот и липсата на достатъчно движение единствено влошават проблема. Повишаването на ежедневната активност чрез дейности като ходене, тичане или плуване съдействат за облекчаване на уринарните проблеми при мъжете вследствие на уголемяване на простатната жлеза.

Смъкване на излишните килограми

Наднорменото тегло и затлъстяването са сред факторите, които влошават проявите на доброкачествена хиперплазия. Свалянето на излишното тегло съдейства за облекчаване на проблемите с уринирането, провокирани от доброкачествено уголемяване на жлезата.

Упражнения на Кегел за тонизиране на мускулите в областта на таза

Въпреки че са по-популярни сред женското съсловие, този вид упражнения носят особено големи ползи и за представителите на силния пол. Те представляват съзнателно свиване на мускулите, разположени в тазовото дъно, които са отговорни за контрола на пикочния мехур.
Упражнението се прави чрез свиване и отпускане на мускулите, като се задържа в различните положения по 3 до 5 секунди. Изпълнява се в три серии по 10-15 повторения, най-добре всеки ден.

Избягване на алкохола и кофеиновите напитки

Тези напитки могат да предизвикат дразнене и възпаление на пикочния мехур. Освен това те повишават производството на урина и е особено противопоказно да се консумират в късните часове на деня или преди лягане.

Прием на природни средства, които облекчават проблемите с уринирането вследствие на уголемена простата

Дори и най-малките индикации за проблеми с уринирането не бива да бъдат игнорирани, защото могат да доведат до още по-големи усложнения, които да изискват по-сериозни терапевтични методи на лечение.

Като едно от най-безопасните природни средства за превенция и овладяване на проблеми с простатата се смята Простабор Форте / Prostabor® Forte. Той допринася за нормалното функциониране на простатата и пикочо-половата система и съдейства за естествено намаляване размерите на жлезата, които са в основата на уринарните проблеми. Ефектът от Простабор Форте е съизмерим с този на синтетичните лекарствени средства, предназначени за лечение на уголемена простата.

Основно предимство на Простабор Форте е природният му произход, както и наличието на редица клинични проучвания, които доказват ефективността на активната съставка – екстракт от плодовете на Сао Палмето (Serenoa repens). Друго предимство на продукта е, че е безопасен при продължителна употреба.

borola