уголемена простата

В последните години в Европа отчетливо се откроява тенденция за овладяване на уголемена простата с изцяло природни средства. Сред близо тридесетте продукта, които се предлагат в търговската мрежа, с най-изразен противовъзпалителен ефект са тези, разработени на базата на Сао палмето (Сереноа репенс). Не пропускайте настоящата статия, за да разберете защо малката палма джудже носи огромни ползи за здравето на простатата!

В какво се крие благоприятното въздействие на Сао палмето при уголемена простата?

Екстрактът, който се извлича от плодовете на Сао палмето, е истинска благодат за представителите на силния пол, страдащи от уголемена простата. Подчертано благотворния му ефект се дължи на способността да подобрява хормоналния метаболизъм в простатната жлеза. Редица проучвания доказват ефективността му при овладяване на характерните симптоми, алармиращи за проблеми с простатата. Красноречив пример за безотказното му действие е скорошно изследване, проведено сред 305 мъже с уголемена простата. Учените дават на участниците два пъти дневно по 160 mg стандартизиран екстракт от Сао палмето, за да проследят въздействието му върху простатната жлеза. Веществата, които се съдържат в извлека, доставят на организма на доброволците между 85-95% мастни киселини и растителни стероли. След 45 дни пациентите правят оценка на терапията. За високо ниво на удовлетвореност съобщават 83% от доброволците. След 90 дни процентът на удовлетвореност сред пациентите нараства на 88%. Оценките на лекари за ефективността на терапията след 45 и 90 ден са близки до тези на доброволците – 81% и 88%. Доброволците отбелязват значителни подобрения при всички показатели. Максималната скорост на уринния поток се увеличава от 9,8 на 12,2 ml/s, а средната – от 5,8 на 7,4 ml/s; обемът на простатата намалява от 40,348 на 36,246 mm3; Международният простатен симптоматичен индекс (IPSS), отразяващ тежестта на симптоматиката, спада от 19,0 на 12,4 точки. По време на изследването не са установени странични ефекти и нежелани реакции от приема на Сао палмето.

Кое природно средство у нас доставя оптимално количество Сао палмето на мъжете с уголемена простата?

Поради безспорния положителен ефект на Сереноа репенс все повече български уролози горещо съветват мъжете с уголемена простата да заложат на приема му, за да преодолеят оплакването. В оптимално количество и пречистен до съвършенство засегнатите ще го открият в Простабор Форте / Prostabor® Forte. Този изцяло природен продукт се отличава от останалите на нашия пазар по качеството на съставката, фармацевтичната форма и технологията на производство. Активната съставка се намира в по-ефективна мастноразтворима форма (Solucaps), която осигурява нейното по-пълно и цялостно усвояване, а оттам и два пъти по-мощното й действие. Множество клинични изпитвания доказват отличната поносимост на Простабор Форте, ефективността му за овладяване симптомите на уголемена простата и липсата на противопоказания. При редовен и продължителен прием разрастването на простатната тъкан спира и честите позиви за уриниране през нощта, болката при уриниране и неефективното изпразване на пикочния мехур трайно отшумяват. Дългосрочната употреба на Простабор Форте не повлиява качеството на сексуалния живот поради изцяло природния му произход. Дозировката е индивидуална и може да се адаптира според индивидуалните нужди на пациента.

borola