Кои токсини създават риск от появата на простатит? man - Преглеждания: 0 Външни публикацииentan.bgРазширени вени – причини, симптоми и лечениеcalorex.bgИндекс на телесната маса – началните стойности са важни!feminorm.comЗдрав сън при зрели жени – преодолимо предизвикателство!gingira.bgСлънцезащита за деца – ето най-разпространените митове!imunobor.comСлаба имунна система при деца – последица от пандемиятаocolut.comЛекарство за катаракта – ще замени ли операцията? Full view

Кои токсини създават риск от появата на простатит?

Простатата е един от най-деликатните органи на мъжката полова система. Тя е особено уязвима към различни външни и вътрешни влияния и нейната функция може да бъде влошена под въздействието на различни токсини и вредни вещества, на които мъжете са изложени ежедневно.
Информираността относно техните източници и максималното им избягване е един от най-лесните начини за поддържане здравето на простатата и за успешна превенция на възпаление на жлезата, познато още като простатит.

Основни видове токсини, които могат да доведат до развитие на простатит

  • Бисфенол А – химично вещество, което се влага в различни изделия от пластмаса, поликарбонат и дори консервни кутии. Смята се за едно от най-опасните токсични вещества, което доказано води до ендокринни нарушения и проблеми с простатата.
    Редовното излагане на бисфенол A се свързва не само с възпаление на простатната жлеза, но и с много по-сериозни проблеми, застрашаващи здравословното състояние, като ендокринни и неврологични проблеми, еректилна дисфункция, рак на тестисите и рак на простатата.
  • Фталати – друг основен причинител на ендокринни нарушения. Те принадлежат към определен клас химични съединения, които се прилагат за омекотяване на поливинилхлоридни продукти (PVC). Могат да бъдат открити в шампоани, лосиони, пластмасови кутии за съхранение на храна, фолио за свежо съхранение, винилни подови настилки, изкуствена кожа и други. Начинът им на действие се свързва с потискане на ензимите в тялото, отговорни за синтеза на тестостерон.
  • Пестициди и хормони. Плодовете и зеленчуците, които обикновено се смятат за полезни, могат да съдържат големи количества пестициди. Заложете на качествени и проверени източници.
  • Триклозан. От много години това химично вещество се прилага в антибактериалните сапуни и други козметични продукти, дори в някои пасти за зъби. Но за съжаление може да нанесе повече вреди, отколкото ползи. Триклозан е един от честите причинители на простатит сред мъжете.
  • Пържени храни. Когато храната премине през подобен вид термична обработка се освобождават токсични съединения, познати още като акриламид. Те могат да навредят на здравето по много начини, като не пропускат и здравето на простатата. Освен това са особено калорични и са богати на транс мазнини.

Сао Палмето – доказаното природно средство при всякакви проблеми с простатата!

Сао Палмето е малко палмово дърво, чиито плодове притежават особени ползи за здравето на простатната жлеза. Екстрактът от плодовете на Сао Палмето доказано потиска ензимните системи, отговорни за нарушаване на баланса на половите хормони, което е в основата на голяма част от проблемите с простатата. Освен това веществото спомага за намаляване на отока и възпалението на жлезата. Затова е особено подходящо за приложение както при доброкачествено увеличение на простатата, така и при прояви на простатит.

Сао Палмето е активната съставка в природния продукт Простабор Форте/Prostabor® Forte. Тя се намира в иновативна и лесна за усвояване форма Solucaps (течни капсули), което гарантира сигурен и по-мощен ефект. Въпреки природния произход на продукта, ефикасността му е съизмерима с тази на синтетичните лекарствени средства.

borola

guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x
()
x