мъжете с увеличена простата

Мъжете с увеличена простата са единодушни, че летните месеци, носят истинско облекчение на значителна част от мъчителните симптоми. Уролозите, пък са категорични, че най-слънчевия сезон от годината има своята „тъмна“ страна и състоянието на засегнатите може рязко да се влоши. А ние, твърдо убедени, че истината е някъде по средата, нямаме друг избор освен да разгледаме аргументите за изказаните полюсни мнения.

Ползи, които носи лятото за страдащите от увеличена простата

Основната полза, която мъжете с увеличена простата „извличат“ от настоящия сезон, е по-рядкото уриниране. Причината изтощаващите чести денонощни посещенията в тоалетната да намалеят се крие във високите летни температури. Когато термометърът навън е нагрят до червено, засегнатите се потят обилно, тялото им губи доста вода и нуждата от облекчаване на физиологичните нужди естествено намалява.

Друг благоприятен ефект, на който се радват мъжете с увеличена простата през лятото, е пренебрежимо малкия брой спазми на пикочния мехур, които получават. Частичното избавление от този неприятен симптом, който не им дава мира през останалата част от годината, се дължи на липсата на външни стимули, които го предизвикват, като студеното време и дъждът. И макар дискомфортът да намалява и да настъпва видимо подобрение, съществува опасност положителните резултати да се окажат краткосрочни и рязко да настъпи влошаване в състоянието на мъжете с увеличена простата.

Скритите рискове на лятото за мъжете с увеличена простата

Лятото е отпускарски сезон, което предполага безгрижие и късни срещи с приятели. Често обаче релаксът и създаването на незабравими летни спомени са съпроводени от обилно количество алкохол и изобилие от екзотична и пикантна храна, консумирана в малките часове на деня. Ако мъжете с увеличена простата изпаднат в този порочен кръг, цената, която трябва да платят, ще е висока. В резултат на вредните привички и допуснатите кулинарни изкушения, първите проблеми, с които те ще се сблъскат челно, са задържане на урина и парене и болка при уриниране. Ето защо специалистите съветват пациентите с увеличена простата да не се отдават на среднощен гуляй през лятото, а да следват установения си режим на хранене и стриктно да се придържат към назначената терапия.

Най-мощното природно средство при увеличена простата

За да не помрачат проблемите с простатата лятното настроение на мъжете, видни български уролози горещо препоръчват употребата на Простабор Форте / Prostabor® Forte. Този изцяло природен продукт е като спасителен пояс за предразположените към доброкачествена простатна хиперплазия. Благодарение на оптималното количество стандартизиран екстракт от плодовете на Сао палмето (Сереноа репенс), Простабор Форте се използва еднакво успешно както при лечението, така и при профилактиката на уголемена простата. Това е възможно поради уникалната способност на активната съставка да потиска разрастването на простатната тъкан и така да редуцира възпалението и отока. Поради изцяло природния си произход Простабор Форте не крие абсолютно никаква опасност за здравето дори при продължителен прием. Освен че е безвреден и няма противопоказания, той не повлиява качеството на сексуалния живот. Има изключително удобен прием и позволява адаптиране на дозата спрямо тежестта на симптоматиката и индивидуалните нужди на приемащия.

borola