Бактериален простатит

През летните месеци опасността от бактериален простатит значително се увеличава. Причината е, че се създават изключително благоприятни условия за развитие на Ешерихия коли (Escherichia coli) – основен причинител на инфекцията. Разберете кои са рисковите фактори за заразяване и как да се избегнат.

Фактори, които провокират появата на бактериален простатит през най-горещия сезон от годината

Редица външни фактори през летните месеци благоприятстват проникването на патогенните бактерии в простатната жлеза. Излишната влага в интимната област при мъжете несъмнено е сред основните провокатори на бактериален простатит. Ето защо не бива да се допуска продължителен престой с влажни бански по време на морската почивка. Дехидратацията е друг „виновник“ за инфекцията на простата. Недостатъчният прием на течности компрометира имунната система и е предпоставка за бързото размножаване на причинителите на бактериален простатит. Лошата лична хигиена също може да доведе до инфектиране на простатата. И необезопасените сексуални контакти са сред ключовите фактори за развитие на възпалението. На последно място, но не и по важност, са лошите хранителни навици.

Изпитани методи за предпазване от бактериален простатит през летните месеци

Избягването на провокиращите фактори е най-ефективният начин за предотвратяване на бактериален простатит през настоящия сезон. Именно поради това е необходимо мъжете да:

 • приемат обилно количество течности
  Набавянето на достатъчно количество вода, прясно изцедени сокове и негазирани напитки стимулира уринирането и така спомага за изхвърлянето на бактериите от простатата.
 • спазват отлична лична хигиена
  Поддържането на интимната зона чиста ще предотврати проникването на инфекциозните причинители в простатата.
 • практикуват обезопасен секс
  Използването на предпазни средства при сексуални контакти осигурява надеждна защита срещу основния причинител на бактериалния простатит.
 • се придържат към здравословен хранителен режим
  Спазването на балансирана диета, която покрива дневните нужди на мъжкия организъм от витамини и минерали е изпитан начин за предпазване от бактериален простатит. В ежедневното меню непременно трябва да присъстват червени боровинки и тиквени семки поради способността им да неутрализират и възпрепятстват размножаването на Ешерихия коли.

100% природно средство с доказан ефект срещу бактериален простатит през лятото

Ако въпреки предприетите мерки, мъжете развият бактериален простатит през летните месеци, не бива да се отчайват! Простабор Форте / Prostabor® Forte е на тяхно разположение и с негова помощ бързо ще се избавят от неприятната инфекция. Уникалното му свойство да противодейства на развитието на бактериите, причинители на възпалението на простатата, се дължи на оптималното количество стандартизиран екстракт от плодовете на Сао палмето във всяка капсула. Извлекът от малката палма джудже носи огромни ползи за простатната жлеза, като потиска нейното разрастване. Редица клинични изследвания сочат, че при редовен и продължителен прием на Простабор Форте възпалителният процес отшумява и паренето и болката при уриниране изчезват. Дълговременното използване не крие риск от нежелани ефекти и не повлиява качеството на сексуалния живот.

borola