простата

Устойчивата тенденция, че предразположеността към проблеми с простатата при мъжете нараства правопропорционално на възрастта, бързо може да бъде прекратена. За целта обаче е необходимо представителите на силния пол своевременно да предприемат целенасочени превантивни мерки.

Как да се осигури нормалното функциониране на мъжката простата до дълбока старост?

Качествена профилактика

Уролозите непрестанно напомнят, че профилактиката е в основата на здравето на простатата, тъй като позволява диагностициране на нарушения в ранен етап и увеличава шанса за благоприятен изход от лечението. Те приканват мъжете да се подлагат редовно на превантивни прегледи след навършване на 50 години, когато по правило простатната жлеза нараства. При наличие на фамилна обремененост за заболявания на простатата се препоръчва да започнат скрининг след 40-годишна възраст.

Отказ от тютюнопушене

Тютюневите изделия са сред основните причинители на проблеми с простатата. Поради негативния ефект, който оказват върху простатната жлеза, призивът на специалистите е да се преустанови или сериозно да се ограничи тяхната употреба.

Ограничаване на алкохола

Подобно на тютюневите продукти, спиртните напитки също сериозно заплашват здравето на простатата на мъжете. За да се предотвратят нежеланите последствия, е добре концентратите да се избягват. Ако това се окаже трудно постижимо, трябва да се спазва златното правило да се консумират с удоволствие и мярка.

Диета и спорт

Придържането към балансиран и здравословен хранителен режим е предпоставка за здрава простата. Необходимо е в ежедневното меню на мъжете да присъстват повече свежи сезонни плодове и зеленчуци, бобови растения, месо, яйца, риба, мляко и неговите производни. Те доставят на организма ценни витамини и минерали, които са важни за нормалното функциониране на простатната жлеза. Благотворното въздействие на правилното хранене върху простатата може да се увеличи многократно с увеличаване на физическата активност. Особено ефективни са леките упражнения за укрепване на тазовото дъно, тъй като укрепват мускулите в тази област и поддържат в оптимално състояние пикочния мехур.

Всеобхватна природна грижа за здрава простата

Ако въпреки предприетите профилактични мерки, простата все пак напомни болезнено за себе си, мъжете не бива да губят присъствие на духа. При първите признаци, предвещаващи проблеми, могат да разчитат на верен съюзник за разрешаването им в лицето на Простабор Форте / Prostabor® Forte. Поради мощния си ефект при затруднено уриниране – един от ранните симптоми на уголемена простата, този натурален продукт си е спечелил прозвището „природен катетър“. Силата му се дължи на оптималното количество висококачествен екстракт от плодовете на Сао Палмето (Сереноа Репенс), който потиска разрастването на простатната тъкан, като намалява възпалението и отока. Иновативните течни капсули (Solucaps), способстват за по-бързото и цялостно усвояване на активната съставка. Простабор Форте има удобна дозировка, съобразена с тежестта на симптомите, напълно безвреден е и не повлиява качеството на сексуалния живот.

borola