проблеми с простатата

Срещу проблемите с простатата е възможно да се противодейства с най-различни мощни природни лекове, сред които са куп достъпни билки. В тази статия ще посочим няколко сред огромното изобилие, което природата ни е дала.

Проблеми с простатата – не забравяйте тези природни дарове

1. Джинджифил

Джинджифилът е едно надеждно средство за овладяване на проблемите с мъжкото здраве, сред които са и заболяванията на простатата. В свое проучване британски учени са установили, че съставките в корена му са в състояние да спрат пролиферативните процеси в жлезата. Уникалното въздействие на джинджифила е насочено единствено срещу коварните клетки. Към здравите, действието му освен, че е щадящо, е и укрепващо.

2. Тиквени семки

Консумацията на полезните тиквени семки е едно от нещата, което помага за справяне при проблеми с простатата. Комплексът от цинк и ценни киселини в тях влияе благоприятно при доброкачествено увеличение на простатата. В същото време подобрява проводимостта на каналчетата и улеснява уринирането.

3. Ленено семе

Лененото семе е перфектен чистач на всички шлаки в тялото ни. Освен, че се използва за детоксикиране на организма, лененото масло подобрява функцията на жлезите, сред които е и простатата. Това се дължи на съдържащите се в него омега киселини.

4. Гроздов сок

Гроздовият сок има силно антибактериално действие и помага за прочистване на пикочните пътища. Към консумацията му обаче е добре да се подходи с повишено внимание, заради изобилието на захари. А те от своя страна действат насърчаващо на бактериалния растеж. Най-добрият вариант е да се използва екстракт от гроздови семки, който би оказал подкрепа в битката с инфекциите.

5. Лук

Лукът е незаменим помощник в лечението на простата. Ако всеки ден до четири пъти приемате сок от лук (една лъжица), симптомите значително ще намалеят.

6. Извлек от магданоз

Лековитата подправка притежава изцелително действие при простатит.

Сао Палмето – доказан природен помощник при проблеми с простатата

Има редица клинични проучвания, които доказват, че екстрактът от Сао Палмето има положителен ефект при доброкачествено увеличение на простатната жлеза и облекчава симтомите на възпаление при вече започнал процес на хиперплазия. Сао Палмето намалява честотата на уриниране и чувството на болезненост при уриниране. Продължителният прием значително намалява риска от проблеми с простатата и улеснява уринирането. Високопречистен и стандартизиран екстракт от Сао Палмето се съдържа в природния продукт Простабор Форте / Prostabor® Forte, наричан природен катетър.

 

borola