уголемена простата

Доброкачественото уголемяване на простатата, или уголемена простата, е често срещано състояние сред мъжете над средна възраст. И въпреки че за него се говори често все още има факти, с които мъжете не са запознати или пък често изопачават. Това пречи на разпознаването на проблема и често възпрепятства справянето с него.

Уголемена простата – чували сте за нея, но познавате ли я наистина?

Ще представим по-малко познатите факти относно уголемената простата, така че всеки мъж да я разпознае навреме и да успее да предприеме необходимите мерки.

1. Уголемяването на простатата е неизбежен процес. Колкото по-възрастен става мъжът, толкова по-голяма е неговата простата. Това невинаги предизвиква проблеми. Терапевтични мерки е необходимо да се вземат едва когато са налице оплаквания.

2. Уголемената простата не е онкологичен проблем, нито пък повишава риска от рак на простатата. Въпреки това, симптомите на двете състояния често се припокриват и само лекарска намеса може да определи точната диагноза.

3. Уголемената простата не изисква антибиотично лечение, освен ако не е следствие от бактериална инфекция и възпаление на простатата, т.е. простатит.

4. Ако се появят оплаквания и симптоми на уголемена простата, но срещу тях не се предприемат мерки, често се стига до усложнения. Сред характерните за увеличена простата симптоми са трудно и често уриниране, особено нощем (ноктурия), наличие на кръв в урината, уриниране на капки и др. Тези симптоми изискват лекарска консултация. В противен случай е възможно да се засегнат и бъбреците.

5. За справяне с уголемената простата може да разчитате на изцяло природни продукти. Водещ сред тях е екстрактът от Сао палмето.

Сред предлаганите у нас продукти, съдържащи екстракт от Сао палмето, научно доказана висока ефективност има Простабор Форте / Prostabor® Forte. Той нормализира размерите на простатата, намалява възпалението и отока. Ефектът на продукта е съпоставим с този на лекарствените средства, без да води до странични ефекти.
Не е необходимо да знаете всичко за простатата си! Важно е да знаете как да я поддържате здрава! Простабор Форте е сигурното решение за това!

 

borola