проблеми с простатата

Да се говори открито по толкова лични въпроси като проблеми с простата все още е табу в съвременното общество. Неудобството обаче трябва да се преодолее, за да се повиши здравната култура на мъжкото население и да се отреагира адекватно при първи признаци на доброкачествена простатна хиперплазия, простатит и други проблеми с простатната жлеза.

Издайнически сигнали за проблеми с простатата

Чести позиви за уриниране

Отделянето на приетите през деня течности е естествена физиологична нужда. Започне ли да доминира над всички останали потребности обаче, е сигурен знак за протичането на възпалителни процеси. Причината за непрестанното посещаване на тоалетната предимно в малките часове на деня може да се крие и в уголемяване на простатата, при което натискът върху пикочния мехур се увеличава и потребността от по-честото му изпразване естествено нараства.

Кръв в урината

Когато забележат, че имат кръв в урината, повечето мъже се стъписват и започват сериозно да се притесняват за здравословното си състояние. Въпреки че може да е знак за сериозни проблеми с простата, обикновено симптомът не е толкова плашещ, колкото изглежда. В повечето случаи появата му се дължи на увеличаване размера на простатната жлеза, при което уретрата се притиска и възпалява.

Интермитентно уриниране

Периодичните прекъсвания в процеса на уриниране са сред най-смущаващите странични ефекти на проблеми с простата. Освен колебливата струя на урината допълнителен дискомфорт създава и неприятната болка, съпровождаща мъчителното освобождаване на пикочния мехур.

Болезнено уриниране

Паренете, болката и дискомфортът по време на изпразване на пикочния мехур са явни признаци за проблеми с простатата. Освен при изхождане неприятните усещания се появяват и при еякулация.

Болки в таза

Проблемите с простатата при мъжете могат да доведат до болезнено усещане в тазовата област. То силно наподобява неразположението, което изпитват жените по време на месечния цикъл. Спазмите ниско в долната част на корема сигнализират, че простатната жлеза значително е увеличила размера си и притиска болезнено пикочния мехур.

Отговорът на природата при проблеми с простатата

При наличие на някои от изброените симптоми, мъжете своевременно трябва да се обърнат за помощ към уролог. След обстоен преглед специалистът ще ги диагностицира и в зависимост от тежестта на симптомите ще им назначи подходяща терапия. Простабор Форте/Prsotabor® Forte е неизменна част от оздравителния процес при проблеми с простатата. С новата си подобрена природна формула, базирана на високопречистен екстракт от плодовете на Сао Палмето, този натурален продукт подобрява уринирането, намалява размера на простатата и влияе благоприятно на възпалението. За разлика от широко използваните синтетични лекарства при уголемена простата Простабор Форте няма странични ефекти и не повлиява качеството на сексуалния живот. Икономически изгоден е и може да се употребява продължително време.

borola